Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 03.08.2018 11:16:48

Belakova navkljub finalu EP s skrbmi, Kysselefova sprijaznjena

Grega Wernig
Slovenska ženska reprezentanca v športni gimnastiki je na evropskem prvenstvu v Glasgowu prišla do zastavljenega cilja, nedeljskega finala na preskoku. Zanj je s sedmo oceno kvalifikacij poskrbela Teja Belak. Tjaša Kysselef je prva rezerva, a ne verjame, da bi lahko dobila priložnost v finalu osmerice.

Belakova in Kysselefova po koncu kvalifikacij, skupaj z Adelo Šajn in Lucijo Hribar sta nastopili v prvi od štirih kvalifikacijskih skupin, nista verjeli, da bosta na koncu nastopili v finalu. Po celodnevnem čakanju pa se je želja po še enem nastopu uresničila Belakovi, ki bo v finalu EP nastopila četrtič po vrsti in petič v karieri, najboljša doslej je bila leta 2013, ko je bila četrta.

"Glede na oceno nisem verjela, da bom v finalu. Lani sem z veliko višjo oceno komaj prišla v finale. Nisem pričakovala, zato sem toliko bolj vesela," je povedala Belakova.

Kvalifikacijski nastop se ji ni izšel povsem po željah, pri prvem doskoku je počepnila, imela je tudi težave že z dalj časa poškodovano nogo, ne glede na vse ima za finale še enega asa v rokavu. "Razmišljam o težjem skoku. Imam dva dni, da o tem razmislim, če se bom zanj odločila. Imam malo težav, konj tukaj je trši, tudi deska, prvi skok mi je zaradi tega težji. Malo me tudi skrbi, ker me spet boli noga. Bomo videli, kako se bom počutila," je o tem povedala 24-letna Ljubljančanka.

Manj veselja je bilo pri Kysselefovi, ki je kvalifikacije na preskoku končala z 10. oceno, ker so pred njo tri Rusinje, je prva rezerva. V finalu bi tako nastopila v primeru odpovedi katere izmed tekmovalke pred njo. "Nočem, da si katera kaj naredi. Mislim, da sem zaključila," je jasna Kysselefova.



"Letos sem bila deveta, ker drugi skok nisem naredila, kot bi ga morala. Če bi ga, bi bila verjetno osma. Tokrat nisem imela sreče, nisem naredila kot znam," je realno ocenila 25-letna Kysselefova in dodala: "Nastop je bil dober, ni pa to, kar sem si želela, to je finale."

Po koncu kvalifikacij je celodnevno dogajanje povzel še selektor Andrej Mavrič: "Občutki so mešani, ker nam je uspelo doseči en finale na preskoku, žal Tjaši ni uspelo tretje leto po vrsti. Je grenak priokus. Zadnja skupina, zadnja tekmovalka jo vedno prehiti. Ne gre in ne gre ji preboj med osmerico. Smo veseli za Tejo in žalostni za Tjašo. Smo zelo konkurenčni kot ekipa, prehiteli smo vse ekipe našega ranga. Ekipa je kar dobra, ni pa konkurenčna najboljšim. Kaj več se ekipno ne bi dalo storiti."

Slovenija je kot ekipa končala na 17. mestu s skupnim zbirom točk 142,397. Nastopilo je 26 ekip.

Preostali slovenski nastopi niso zadoščali za finale. Belakova je bila še 21. na gredi, 45. na dvovišinski bradlji, Šajnova 25. na gredi in 78. na parterju. Hribarjeva je bil 52. na parterju in 46. na bradlji, Kysselefova pa 71. na parterju in 76. na bradlji.

Značke: gimnastika, ep

Članki iz rubrike