Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pu
pu
06.08.2015 15:08:20
Deli članek:

Leto dni brez alkohola

vszi

Sloviti plavalec Michael Phelps je dejal, da ne bo poskusil alkohola do konca nastopov na olimpijskih igrah 2016 v Riu de Janeiru.

Phelps je dejal, da se mora osredotočiti na to, da se bo četrtič uvrstil v olimpijsko ekipo ZDA. Najboljši plavalec vseh časov, ki ima danes 30-let, se bo udeležil državnega prvenstva ZDA v San Antoniu in bo nastopil v disciplinah: 100 in 200 m delfin, 200 mešano in 200 prsno.

Najuspešnejši plavalec vseh časov z 22. olimpijskimi kolajnami je bil tudi v ekipi ZDA za svetovno prvenstvo, ki trenutno poteka v Kazanu, a so ga izločili, ker so ga lani septembra v Baltimoru aretirali zaradi vožnje v alkoholiziranem stanju.

"Preden sem šel na sodišče, sem rekel sam sebi, da ne bom pil alkohola do konca tekmovanj v Riu. Če bom sploh še kdaj okusil alkohol," je dejal Phelps. "To je bila odločitev in obljuba, ki sem jo dal sam sebi. Do sebe sem vedno pošten. Prej take zaobljube nisem sprejel, pred olimpijskimi igrami 2008 in 2012. Nisem si rekel, da leto dni ne bom poskusil alkohola," je še povedala Leteča riba kot tudi radi imenujejo Phelpsa.
Slednji je moral potem, ko so ga ujeli pri vožnji v pijanem stanju, za 45 dni na bolnišnično zdravljenje, obvezno pa je moral hoditi tudi na sestanke k anonimnim alkoholikom preden se je vrnil v bazen. Na baltimorskem sodišču je priznal krivdo, da je vozil v pijanem stanju.