Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
06.08.2015 15:02:00
Deli članek:

Sebastijan Škorc: Prve tri minute so bile čudne

Še lani je bil igralec, trener in športni direktor moškega mariborskega kluba, zdaj pa je dolgoletni slovenski reprezentant presedlal na drugo stran. Natančneje k ženski ekipi, aktualnim državnim podprvakinjam.

Letošnje leto bo ne le za moško, temveč tudi za našo žensko odbojko prav posebno in izjemno pestro. Že konec meseca se bodo reprezentantke začele pripravljati na zgodovinsko evropsko prvenstvo, ki bo na sporedu od 26. septembra do 4. oktobra, svoje predstavnice pa bo Slovenija imela tudi v ligi prvakinj. Tam bodo nastopale odbojkarice Calcita Volleyballa pod vodstvom Gašperja Ribiča. S spoznavanjem sveta ženske odbojke se te dni tudi v praksi spoznava dolgoletni prosti igralec Sebastijan Škorc, ki je priprave začel kot novopečeni trener ženske ekipe Nova KBM Branik. Državne podprvakinje in pokalne prvakinje bodo sezono začele z zelo pomlajeno zasedbo.

"Pripravljati smo se začeli že konec julija, ko so se nam na treningih pridružile mlajše odbojkarice. Začetek priprav smo izkoristili za spoznavanje, mlajšim igralkam smo predstavili način dela, saj tako pogostih treningov niso imele. Na treningih imamo zelo širok kader, še tri reprezentantke – Sara Najdič, Saša Planišec in Marina Kaučič – pa se nam bodo pridružile pozneje. Tudi ostale starejše igralke so se že pridružile treningom," je povedal Škorc, ki ni veliko razmišljal, ko so mu iz mariborskega kluba ponudili to delo, ko so se po sedmih letih poslovili od Bruna Najdiča.

PSIHOLOGIJA KOT EDINA NEZNANKA
"Lahko rečem, da za zdaj vse poteka brez težav, je pa to vsekakor tudi zame nekaj novega. Ko sem prvič prišel na trening, mi je bilo tri minute čudno, da so bila tam dekleta, in ne fantje, toda to je hitro minilo. Vsi skupaj smo se prilagodili, skozi sezono pa bom imel priložnost še spoznavati predvsem psihologijo in razmišljanje, v čemer se po mojem mnenju vodenje ženske ekipe najbolj razlikuje od moške," je na vprašanje, kako se je spopadel z novim izzivom, odgovoril Škorc. Nekaj nasvetov je dobil od direktorja kluba Mitje Koželja, pogovoril pa se je tudi s svojim predhodnikom na klopi Mariborčank.

Če so imele Mariborčanke že v prejšnji sezoni zelo mlado ekipo, bodo tokrat v ekipi priložnost za dokazovanje dobila še mlajša dekleta, ki se bodo imela priložnost dokazovati v domačem prvenstvu, obe najboljši slovenski ekipi bosta namreč sezono začeli v državnem prvenstvu. Ogrodje ekipe bodo nedvomno spet sestavljale mlada levoroka korektorica Iza Mlakar, v klubu ostaja tudi izkušena Američanka Sarah Ammerman, Sara Najdič kot organizatorica igre, Saša Planinšec, Marina Kaučič, po poškodbi se vrača tudi Nika Blagne.

Drago Wernig - TAKA


ČEZ TRI LETA KOT NOSILKE KLUBA
"V klubu smo se zavestno odločili, da pomladimo ekipo. Gre za dekleta, ki se bodo kalila v našem klubu in imela treninge sedemkrat do osemkrat tedensko, čez dve ali tri leta pa pričakujemo, da bodo postale nosilke kluba," je optimističen 41-letni trener. Ekipa je že odigrala dve prijateljski tekmi z ameriško ekipo s Floride, čakajo pa jo še tekme z Aljasko in reprezentanco Severne Koreje. Kljub spremembam pa ambicije kluba ostajajo enake: "Vsi vemo, da je ta klub ob Krimu eden najbolje organiziranih ženskih klubov v državi. Naši cilji ostajajo v državnem prvenstvu in pokalu enako visoki, zavedamo se, da bo Calcit Volleyball, ki igra v ligi prvakinj, naš največji konkurent za najvišja mesta. Predvsem pa si želim, da bi mlade odbojkarice napredovale," je o ciljih za novo sezono še spregovoril še v prejšnji sezoni igralec moške ekipe, ki domuje v dvorani Tabor. "Moram priznati, da prav nič ne pogrešam stika z žogo. Že v pretekli sezoni je bilo težko igrati pri štiridesetih letih, saj sem poleg tega v klubu opravljal še druge funkcije, klub zapuščam z dvignjeno glavo, tudi dolgovi so sanirani. Že pred dvema letoma sem rekel, da se bom poslovil od igranja, to pa je vsekakor moje slovo."