Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
06.08.2015 11:31:09
Deli članek:

ACH Volley v novo sezono še z Avstralcem

Odbojkarji ACH Volleyja so še pred začetkom priprav sestavili kader za novo sezono, zadnji novinec je postal Avstralec Samuel Walker, ki je tako nadomestil svojega reprezentančnega kolega Nathana Robertsa.

Aktualni državni in pokalni prvaki bodo s pripravami pod budnim očesom trenerja Bogdana Kotnika začeli v ponedeljek, 10. avgusta, a še nepopolni, saj se bosta oba tujca pripravam pridružila kasneje, prav tako na treningih še ne bo zamejskega Slovenca Jerneja Terpina. 

ACH Volley v sezoni 2015/2016

Sprejemalci: Andrej Flajs, Samuel Walker, Žiga Donik, Jernej Terpin
Organizatorja igre: Matija Jereb, Rok Satler
Blokerji: Jan Kozamernik, Diko Purić, Stipe Jurić, Mario Koncilja
Korektorja: David Kumer, Eric Mochalski
Libera: Matija Pleško, Matevž Ledinek

Trener: Bogdan Kotnik; pomočnik trenerja: Zoran Kedačič


Najnovejša okrepitev v zmajevem gnezdu je visokorasli sprejemalec Samuel Walker. Gre za kar 208 centimetrov visokega sprejemalca, s čimer je najvišji član ekipe, z odbojko pa se je začel ukvarjati šele pred šestimi leti.  Pri svojih dvajsetih letih ima že nekaj izkušenj z igranjem v tujini, leta 2014 je dobil svojo prvo profesionalno pogodbo na Švedskem, lani pa je zaigral v drugi italijanski ligi za Caffe' Aiello Corigliano.  Dve leti je tudi del članske reprezentance Avstralije, ki je lani zmagala v drugi skupini svetovne lige, letos pa je v prvi postavi začel enajst od dvanajstih tekem v najmočnejši skupini skupaj z Brazilijo, Italijo in Srbijo.

Novost v ekipi ACH Volleyja je tudi ta, da se bo na položaj prvega libera preselil Matija Pleško, poleg njega pa se bo na tem položaju kalil še en mladinski reprezentant Matevž Ledinek.