Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
06.08.2015 13:25:56
Deli članek:

Kira spregovorila o usodni nesreči

vszi

Nesrečna avstrijska skakalka s palico Kira Grünberg, ki bo ostala hroma od vratu navzdol, je povedala, kako je prišlo do nesrečnega padca.

"Ko je bila že v zraku, je videla, da se ne bo dobro izteklo, vendar ni mogla storiti nič več," je povedal Kirin menedžer Thomas Herzog, ki se je v bolnišnici v Innsbrucku pogovarjal z nesrečno atletinjo. Grünbergova se natančno spominja kako je prišlo do padca in je bila tudi cel čas, do operacije, prisebna.

Usodni skok na treningu je potekal popolnoma normalno, do trenutka, ko se je Kira začela dvigovati. Ko se je že dvigovala, s palico ni prišla dovolj globoko (proti blazini), poleg tega pa ni naredila obrata telesa za 90 stopinj ampak za 75.


"Kira ob padanju ni pristala na blazini, ampak kakšen meter pred njo in ob tem s hrbtom in petim vretencem udarila v »škatlo« za vbod palice," je še dejal Herzog.

Atletinja je torej naredila napako, ki je bila v tem primeru zanjo usodna. Upamo lahko le, da bo mogoča operacija, ki bi ji omogočila vsaj gibanje z zgornjim delom telesa.