Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 25.05.2024 00:46:26

Mlada moška reprezentanca bronasta

Naša reprezentanca ob prejemu medalj
psno
V Breznu na Slovaškem se je z ekipnima tekmama začelo kegljaško SP za mlajše člane. Za uvod sta bili na sporedu ekipni tekmi. Pri dekletih Hrvaška premočno do naslova, ki je pri moških pripadel Nemcem. Naši so bili odlični tretji, dekleta žal šele deveta. V sprintu hiter izpad naših, medalja pa za Mržljakovo in Kranjca v mešanih dvojicah.

Dekleta so tokrat odigrala dosti slabše kot na pripravljalnih tekmah. Že začetek Sare Rovtar (532) je bil zelo slab. Potem je trener moral poseči po menjavi, saj se Nuša Harb sploh ni ujela na stezah. Le Tea Repnik s 582 keglji je bila nekoliko bolj pri igri in se uvrstila v nedeljski finale štiriindvajsetih igralk. Zanimivo je, da je bila meja le en kegelj manj za uvrstitev. Zadnje tri naše so sicer solidno odigrale, toda več kot devetega mesta našim ni uspelo ujeti. To je seveda velik neuspeh in s tem tudi slaba popotnica za nadaljevanje prvenstva.



Zato pa so nas razveselili fantje. Že sam začetek je bil odličen. Denis Pašič je podrl 633 kegljev, za njim pa Ljubljančan Primož Kastaneto le deset manj. Član Adrie Aljaž Žigon ni bil tako razpoložen. Že na polno ni bilo najboljše, pa tudi v čiščenju ni bilo dosti boljše in podrl je le 586 kegljev. Glede na prva dva igralca kar skromno. Njegov primanjkljaj je hitro nadoknadil Anej Kranjc, ki je zaključil pri 637 podrtih kegljih. To je našim odprlo pot, da se borijo za naslov prvakov. Žal pa se član Proteusa Nejc Požun ni ujel s stezami. Izredno slabo mu je šlo na čiščenje in je bil na polovici zamenjan. Podrl je le 271 kegljev. Toda tudi zamenjava, Cerkničan Gašper Urbas, ni bil nič bolj razpoložen in je podrl le enega več. S tem je pod vprašaj prišla tudi medalja. Zadnji Srb v predzadnji seriji je bil odličen. Vid Ponebšek je tako dobro vedel, kaj mu je storiti. Normo je poznal, to je bilo 642 kegljev. Toda član Perola Hiše je odigral na svoji najboljši ravni in zaključil pri 655 podrtih kegljih, kar je bil tretji posamični izid tekme. Vsi fantje so se ob koncu zasluženo veselili bronaste medalje. Kljub dvema spodrsljajema so naši napravili tudi odličen ekipni rezultat 3677 podrtih kegljev. Štirje finalisti imajo tudi zelo dobro izhodišče za kombinacijo. Finale posameznikov pa je tako svoja zgodba.



Disciplina sprint nam potem ni prinesla nobenega uspeha. Le Ponebšek in Radičeva sta se od petih orožij prebila v drugi krog, kjer sta tudi onadva izpadla.



V mešanih dvojicah sta Slovenijo zastopala Belokranjka Tina Mržljak in Mariborčan Anej Kranjc. V prvih dveh krogih sta zanesljivo zmagala in se prebila v polfinale, kjer ju je čakala dvojica iz Nemčije, Melina Russ in Jonas Bahr. Prvi niz sta Nemca dobila s 153:150. V drugem pa sta bila naša dva boljša s 145:132. V dodatnih metih sta imela malce več sreče Nemca, ki sta zmagala z 28:27. Toda tudi bron je bil za naša dva lep uspeh.



Danes nas čakajo še tekmovanja v tandem dvojicah, nedelja pa je rezervirana za posameznike in kombinacijo. V ponedeljek se na Slovaškem začne še člansko posamično SP.



Dekleta, ekipno
1. Hrvaška 3585, 2. Nemčija 3502, 3. Avstrija 3459,… 9. Slovenija (S. Rovtar 532, N. Harb 385, Š. Kunčič 154, T. Repnik 582, A. Oder 574, T. Mržljak 570, N. Radič 556) 3360


Fantje, ekipno
1. Nemčija 3767, 2. Slovaška 3748, 3. Slovenija (D. Pašič 633, P. Kastaneto 623, A. Žigon 586, A. Kranjc 637, N. Požun 271, G. Urbas 272, V. Ponebšek 655) 3677, 4. Srbija 3622


Sprint – dekleta
1. A. Vicković (Hrv), 2. M-L. Scherer (Nem), 3. A. N. Imširović (Hrv) in K. Janosi-Hamalagyi (Mad); T. Repnik in Š. Kunčič izpad v 1. krogu, N. Radič izpad v 2. krogu


Sprint, fantje
1. G. Kurcinak (Srb), 2. T. Brachtel (Nem), 3. M. Monthaler (Avt) in D. Truhlik (Svk); G. Urbas izpad v 1. krogu, V. Ponebšek izpad v drugem krogu
Mešane dvojice
1. M. Russ – J. Bahr (Nem), 2. B. Pychova – A. Misar (Češ), 3. T. Mržljak – A. Kranjc (Slo) in A. Bordianu Roxana – D. Pandurean Alexandru (Rom)

Članki iz rubrike