Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

ou
ou
0 24.05.2024 17:39:39

Župan Radovljice pozdravil več kot 500 otrok, ki so bili del Telemachovega dneva športa

Danes, v petek, 24. maja 2024 je v Radovljici, potekal deseti Telemachov dan športa. Dogodka se je udeležilo več kot 500 otrok iz prve triade osnovnih šol, ki so se zabavali skozi športno udejstvovanje v teku na 60 metrov, igri med dvema ognjema in ostalimi športnimi aktivnostmi.

Plazma Športne igre mladih smo največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi, ki se od letošnjega leta odvijajo tudi v Slovenijo. Naš namen je ponuditi priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem in spodbudnem okolju srečajo s športom, učijo o pomembnosti gibanja, sodelovanju in pošteni igri. Kot družbeno odgovorno podjetje se je projektu pridružil tudi Telemach, ki je glavni sponzor dogodka Telemachov dan športa, saj si oboji želimo mlade ponovno spodbuditi k zdravemu življenjskemu slogu. V projekt sta tudi vključena Kolektor in Coca Cola.

Telemach že dolga leta zvesto podpira slovenski šport kot generalni sponzor prve slovenske nogometne lige – Prva liga Telemach, mladinske nogometne lige – EON NextGen liga, Košarkarske zveze Slovenije in kot glavni sponzor Tenis Slovenija. So velik podpornik Plazma Športnih iger mladih, ker želijo omogočiti, da se lahko s športom ukvarja vsak, ne glede na to, iz kakšnega okolja izhaja. V sklopu Plazma Športnih iger mladih bodo maja in junija potekali tudi Telemachovi dnevi športa, na katerih se bodo učenci od 1. do 4. razreda OŠ na različnih prizoriščih po vsej Sloveniji merili v teku na 60 metrov in igri med dvema ognjema. Ob tem se mlade na posebnih delavnicah poučuje tudi o varni rabi interneta da se izognejo pastem, ki nanje prežijo na spletu.

»Pri Telemachu že dolga leta podpiramo slovenski šport in tudi Športne igre mladih smo z veseljem podprli. Želimo si, da bi se mladi čim več ukvarjali s športom, se ob tem družili in sklepali nova prijateljstva. Prav tako me veseli, da lahko skozi igre v sklopu naših družbeno odgovornih projektov naslavljamo izjemno pomembne elemente današnje družbe: z gibanjem in prehrano zdrav življenjski slog, z varno rabo interneta pa tehnologijo, ki je osnova Telemachovega delovanja. Igre so tako tudi pomemben korak k ustvarjanju družbe, ki bo bolj zdrava, srečnejša in uspešnejša,« pravi Tomislav Čizmić, predsednik uprave Telemacha Slovenija.

Vzporedno je potekal tudi Coca Cola dogodek "Skrbimo za planet - Bodi del igre", ki je izobraževalno naravnan in daje velik poudarek na izobraževanje o trajnosti in pomembnosti primernega ločevanja odpadkov skozi ŠIM Poligon.

Zmagovalci in zmagovalke so:
Tek na 60 metrov:
Fantje:
1. razred Jošt Jekovec
2. razred Erik Ivanuša
3. razred Liam Rems

Dekleta:
1. razred Zoja Plecity Papler
2. razred Julija Lapov


3. razred Klara Plemelj

Med dvema ognjema:
1. razred: SŽ Lipnica 1.A
2.⁠ ⁠razred: OŠ Finžgar Lesce Begunje 2B
3.⁠ ⁠⁠razred: OŠ Linharta Radovljica

Skrbimo za planet – bodi del igre poligon:
1.⁠ ⁠razred: OŠ Frana Saleškega Finžgarja Lesce - Smejkoti
2.⁠ ⁠razred: OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica - Čebelice
3. razred: OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica - Pobiralčki

Izjava Borisa Mikuža, direktorja Plazma Športnih iger mladih: »Plazma Športne igre mladih so zasnovane z vizijo povezovanja mladih skozi šport, kjer lahko otroci in mladostniki razvijajo svoje talente, krepijo medsebojno sodelovanje in se učijo pomembnih življenjskih vrednot. Telemachov dan športa je izjemna priložnost, da se mladi preizkusijo v različnih športnih disciplinah in hkrati spoznavajo pomen trajnostnega razvoja. Zelo me veseli, da skupaj s Telemachom in lokalnimi skupnostmi ustvarjamo okolje, kjer je vsak otrok dobrodošel, da se izrazi skozi šport in se ob tem zabava. Verjamemo, da so tovrstni dogodki ključni za spodbujanje zdravega načina življenja in trajnostnega razmišljanja med mladimi generacijami.«

Župan Občine Radovljica, Ciril Globočnik je povedal: »Če mlade uspemo navdušiti za šport, rekreacijo in preživljanje prostega časa ob druženju s sovrstniki na igriščih, je to neprecenljivo tako za njihovo zdravje, dobro počutje in zadovoljstvo kot za njihov osebni razvoj in kasnejše odraslo življenje. Zato v občini Radovljica močno podpiramo klubske športne programe in prireditve za mlade, zagotavljamo dodatne ure športne vzgoje v osnovni šoli ter urejene in raznovrstne športne površine.«

Naslednji dogodek se bo odvijal v Domžalah, v torek, 28. maja 2024, s pričetkom ob 9. uri kjer pričakujemo več kot 300 otrok.

Za več podrobnih informacij obiščite našo spletno stran www.sportneigremladih.com.

Galerija
Značke: šport, mladi

Članki iz rubrike