Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 25.05.2023 15:19:51

Kakšna škoda! Jorgić zelo blizu še enemu velikemu uspehu, a...

Profimedia
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je na svetovnem prvenstvu v Durbanu v Južni Afriki obstal v osmini finala. Dvanajsti igralec s svetovne lestvice je v boju za četrtfinale izgubil proti petemu nosilcu, Kitajcu Liang Jingkunu, z 2:4 (-10, -5, 9, -6, 7, -7).

Jorgić, ki je svoj cilj na tem SP izpolnil, je v boj s Kitajcem vstopil z lepo popotnico, saj je dobil oba dosedanja medsebojna dvoboja. A sam je pred dvobojem opozarjal, da so možnosti 50-odstotne, saj da bo odločalo, kdo bo ostal bolj miren in kdo bo taktično bolje odigral dvoboj.

Štiriindvajsetletni Hrastničan, ki je poudaril, da bi za zmago moral prikazati svojo najboljšo igro v Durbanu, je prvi niz začel z vodstvom 3:0, a ga je tekmec hitro ujel. Slovenec pa je nato uprizoril nov niz točk in pobegnil za 7:3 in 8:4, vendar je Kitajec v končnici niza spet ujel Jorgića na 9:9, nato pa dobil še niz z 12:10.

V drugem nizu je slovenski predstavnik slabo začel, Kitajec je pobegnil na 6:0, 9:2, niz pa dobil na pet. Uvod tretjega niza je bil bolj izenačen, igralca sta bila skupaj še pri 4:4, pa spet pri 7:7, ko ga je Kitajec ujel, nato pri 9:9, pri 10:9 pa si je zaključno žogo priigral Jorgić ter jo tudi unovčil za 1:2 nizih.


Četrti niz je Jorgić začel s 3:1, povedel s 5:2 in 6:3, a ga je tekmec ujel in prehitel, pobegnil na 10:6 ter uspešno končal še niz za 3:1. V petem nizu je Slovenec, sicer četrtfinalist olimpijskih iger v Tokiu, hitro pobegnil na 7:2, imel zaključno žogo pri 10:7 ter jo izkoristil za 2:3.

Šesti niz je bil uvodoma dokaj izenačen, toda v drugem delu je Kitajec pobegnil na 10:6, Jorgiću je uspelo še zmanjšati zaostanek na 7:10, to pa je bilo tudi vse, saj je drugo zaključno žogico Liang Jingkun izkoristil.

Jorgić je pred tem v Durbanu premagal Argentinca Horacia Cifuentesa, Portugalca Tiaga Apolonia, v boju za osmino finala pa gladko s 4:0 še Francoza Alexisa Lebruna, 18. igralca sveta.

Jorgić je bil na svetovnem prvenstvu edini preostali slovenski predstavnik. Pred tem so nastopili še Deni Kožul in Ana Tofant v posamični konkurenci, med dvojicami pa je Ana Tofant združila moči s Katarino Stražar.

Značke: namizni tenis, sp

Članki iz rubrike