zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
1 22.10.2022 09:39:03

Slovenski šampion moral čestitati prvemu igralcu sveta

Profimedia
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je obstal v četrtfinalu močnega turnirja WTT champions v Macau. S 3:0 (-5, -5, -10) ga je premagal prvi igralec sveta, Kitajec Fan Zhendong.

Štiriindvajsetletni Hrastničan, sicer evropski podprvak iz Münchna, je bil v prvih dveh nizih nemočen proti prvemu igralcu lestvice Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF).

Petindvajsetletnik iz Guangzhouja je prva niza dobil z 11:5, v nadaljevanju pa se je moral šestkratni svetovni prvak močno potruditi, da je dvoboj zaključil po treh nizih. V napeti končnici je bil od Jorgića vseeno boljši z 12:10.



V današnjem popoldanskem polfinalu se bo prvi igralec sveta pomeril s Tajvancem Yun-Jujem Linom. Slednji je s 3:2 v nizih ugnal Francoza Alexisa Lebruna. Preostala četrtfinalna obračuna bosta na sporedu še danes dopoldne.

Jorgić je v bil v prvem krogu turnirja v Macau s 3:2 v nizih boljši od najboljšega portugalskega igralca, Marcosa Freitasa, sicer 33. igralca svetovne lestvice. V osmini finala pa je osmi igralec lestvice ITTF prav tako s 3:2 ugnal Nemca Patricka Franzisko, klubskega kolega pri nemškem Saarbrücknu.

Značke: namizni tenis, turnir

Članki iz rubrike