zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 22.10.2022 00:56:10

Lahko Pihlar pripravi presenečenje Triglavu?

Aleš Blaž, igralec Triglava, prihaja v Maribor, kjer je preživel nekaj zelo uspešnih sezon.
psno
V ospredju četrtega kroga je veliki derbi v Mariboru med Konstruktorjem in Triglavom. Tudi vse ostale tekme pa bodo zelo privlačne in zanimive. Velika pozornost bo namenjena tudi obema sosedskima derbijema v Tržiču, kamor prihajata obe ekipi Kamničanov.

Pred nami je četrti krog prvenstva, ki prinaša zelo zanimive tekme. Na sporedu je tudi prvi veliki derbi v moški elitni ligi. V Mariboru, na Taboru, bo domači Konstruktor gostil aktualne prvake, igralce Triglava. Gre seveda za srečanje dveh naših najuspešnejših ekip v našem državnem prvenstvu. Glede na prikazano v prvih krogih pa so tokrat Kranjčani veliki favoriti. Mariborski strateg Bojan Pihlar se tega dobro zaveda. Morda bo tokrat le našel čarobno formulo in bodo njegovi igralci odigrali na višjem nivoju kot so doslej. Toda tudi krogla je okrogla in lahko se na takih derbijih zgodi marsikaj.



V tem krogu bo tudi cel niz malih derbijev v obeh elitnih ligah, tako pri moških kot pri ženskah. V Tržiču je tokrat na sporedu dvojni sosedski obračun, med domačini in Kamničani. Pri dekletih so Kamničanke navduševale v Nemčiji, Ljubelj pa se je pred tednom dni izkazal z rekordom v Ljubljani. Na moški tekmi so igralci Calcita vseeno v manjši prednosti, predvsem po rezultatih v začetku prvenstva. Toda tudi Tržičani dvigujejo svoj nivo forme. Zanimivo bo tudi v Novi Gorici, kamor prihajajo Postojnčani. Goričani so se pred tednom dni izkazali v Mariboru in le malo jim je manjkalo do velikega skalpa, Proteus pa se je tudi izkazal na prvih treh tekmah. V Hrastniku nas čaka zasavski derbi in to po nekaj sezonah. Tako domačini kot Trboveljčani so prvenstvo začeli slabše, toda v tem derbiju igra veliko vlogo tudi sama motivacija. Za zaključek dneva pa bo v Litiji še tekma med domačo Litijo in Taborsko Jamo. Litijani so še brez točk, zato si jih zdaj že močno želijo. Jamarji so pred tednom dni kar močno razočarali in se tokrat želijo pokazati v drugačni luči.



Zanimivo bo tudi v ženski ligi, morda še najbolj v Pivki, kamor prihajajo vodilne Celjanke. V Cerknici nas čaka dvoboj dveh ekip, domačega Bresta in Slovenj Gradca, ki še nista okusili slasti zmage. Glede na izkušnje je prednost vsekakor na domači strani. V Postojno prihaja letos presenetljivo zelo razpoloženi Impol. Tako bo za aktualne prvakinje, igralke Proteusa, to zelo težka preizkušnja. Zadnja tekma pa bo v Radljah, kamor prihaja Taborska Jama. Tudi tu se bosta srečali ekipi, ki še nista zmagali in se bosta borili za svojo prvo letošnjo zmago. Ta tekma bo poleg tekme v Cerknici že dala neko osnovno sliko, katerim ekipam bo skozi prvenstvo gorelo pod nogami.


1. A liga moški, 4. krog
Ljubelj – Calcit (14.00)
Gorica – Proteus (16.00)
Konstruktor – Triglav (16.00)
Hrastnik – Rudar (17.00)
Litija – Taborska Jama (17.30)

1. A liga ženske, 4. krog
Ljubelj – Calcit (10.00)
Pivka – Celje (13.00)
Brest – Slovenj Gradec (14.00)
Proteus – Impol (14.00)
Remoplast – Taborska Jama (17.00)
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike