stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Irena Balažic, ŠKD Frklje
Irena Balažic, ŠKD Frklje
0 07.07.2022 10:41:30

Dvojna zmaga Frkljic

Junior Frkljice
Tom Lorenz
Pa smo le dočakali... Dočakali, da se "novi časi" ustalijo in se "stari časi" polnih dvoran gledalcev in navijačev ter rednih tekmovanj doma in v tujini spet povrnejo.

V začetku junija, natančneje od 4. do 6. junija, je v nemškem mestece Bottrop, v zabaviščnem Movie parku, potekalo 18. tekmovanje ELITE v pom ponu plesu in navijaštvu, ki predstavlja največji evropski cheerleading pokalni dogodek, na katerem se je letos srečalo več kot šest tisoč tekmovalcev iz 15 evropskih držav. Z velikim vznemirjenjem in pričakovanjem so Frkljice uredile še zadnje pomanjkljivosti v koreografijah, ponovno pomerile drese, spakirale še tiste ta nove in najlepše cofe, do konca pripravile kovčke ...

Plesalke skupin, otroške Peewee frkljice in mladinske Junior Frkljice, so že težko dočakale petek zvečer, da so lahko krenile na dolgo nočno pot z avtobusom, ki pa je nepričakovano hitro minila in že so vlekle kovčke in športne torbe po njihovem super hotelu. Po sobotnem "šopingu" in krajšem ogledu mesta Essen je sledil še večerni trening v parku in obvezno zgodnje spanje.

V nedeljo je šlo zares prvič. V dopoldanskem času so najprej nastopile mladinke Junior Frkljice, ki so se borile za finalno vstopnico za ponedeljek. In se že prvič veselile, saj so se mladinke uvrstile med najboljših pet. V prostem času so plesalke uživale v zabaviščnem parku, kjer so se drzno spuščale z vlakci, vrtele z ogromnimi vrtavkami in padale z višin. Nagrada za celoletni trud in uspeh za vsa tekmovanja v letošnji sezoni. Več kot zasluženo!

V nedeljo je šlo zares drugič. Nervozno smo najprej dočakali nastop otroške skupine, ki si je res prepričljivo priplesala prvo mesto v svoji kategoriji. Še med veseljem in praznovanjem prvega uspeha je nastopil finalni trenutek Junior frkljic, ki so bile po tretjem mestu v polfinalu odločene, da tokrat napadejo vrh stopničk. In so napadle, močno, in nastop jim je odlično uspel. Na koncu so se razveselile kar dvojnega uspeha, saj sta obe ekipi zasedli prvo mesto v svojih kategorijah. Veselje in slavje so nadaljevale po parku in v avtobusu na poti proti domu. Seveda z izpolnjenima obljubama trenerke Lavre za prosti pad in z okusom po hitri hrani. Nepozabno!

Ob koncu gre seveda vsa zahvala plesalkam Peewee in Junior skupin za prikazano voljo, samozavest in trud, mentoricam Lavri Štrumbelj, Ani Skubic, Maji Boh in Nastji Šturm Pirc za odlične koreografije in pripravo plesalk ter seveda staršem za zaupanje in vso podporo.

Članki iz rubrike