Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 27.10.2021 15:08:45

Madžari absolutni favoriti, toda upanje obstaja

Fantje so optimisti pred začetkom tekme z Madžari.
psno
Na ekipnem SP na Poljskem se obe slovenski vrsti danes merita z Madžari. Sosedje so favoriti, a presenečenje ni izključeno.

Že zjutraj so nastopili Srbi. Prvi njihov igralec Igor Kovačić je bil na poti do novega svetovnega rekorda (stari 734 podrtih kegljev je v lasti Tamasa Kissa iz Madžarske). V tretjem nizu je mladi Srb podrl kar 200 kegljev. V zadnjih metih mu je zbranost malce popustila in je končal na 719 podrtih kegljih. Srbi so se potem razleteli po stezah. Na koncu so s 4140 podrtimi keglji dosegli nov neverjeten svetovni rekord (prejšnji je bil 4012). Ob tem pa je Čongor Baranj podrl 738 kegljev, kar je zdaj tudi nova rekordna znamka. Slovaki so tako padli za okroglih 400 kegljev. Na dobri poti k svetovnem ekipnem rekordu pa so bile tudi Hrvatice (3805). Na koncu so za njim zaostale za 25 kegljev.



V dvoboju z Madžari so naši vzhodni sosedje seveda absolutni favoriti. Vendar pa naši fantje na čelu s trenerjem Pihlarjem in pomočnikom Kragljem puške ne bodo vrgli v koruzo. Poizkušali se bodo z njimi spoprijeti na najboljši možen način. Seveda se zavedajo vrednosti sosedov, ki so ostali sbrez dveh rekordov, ki sta bila v njihovi lasti. V slovenski vrsti je kar nekaj debitantov, toda mladi znajo večkrat zelo prijetno presenetiti. Kdo ve, morda pa jim to tokrat lahko uspe in napravijo svoje najboljše rezultate v karieri. Upajmo tudi, da bo kapetan Uroš Stoklas danes v boljši izdaji kot proti Poljakom in bo lahko mladeniče povlekel v boj. Več lahko pričakujemo tudi od Pivčana Mateja Lepeja. Če bi še naš najboljši iz obračuna s Poljaki Franci Velišček dodal še nekaj kegljev na svoj konto, potem bi lahko napravili na Madžare velik pritisk. Kdo ve? Končni odgovor bomo dobili okoli sedme ure zvečer. Nagrada pa se ve, kakšna je. Nadaljevanje prvenstva.



Po koncu tekme pa bodo na stezo stopila še slovenska dekleta, ki jih ravno tako čakajo težke nasprotnice iz Madžarske. Žal so časi, ko so pri nas vladale Celjanke s svojim pokojnim trenerjem Ladom Gobcem in bile strah in trepet vseh najboljših, mimo. Zdaj imamo praktično neizkušeno reprezentanco z ravno tako neizkušenim trenerjem Francem Grubarjem. Toda ekipa se je v dobri luči pokazala na tekmi z domačinkami. Trenutna naloga je veliko težja, saj bi vsaka od deklet morala dodati še kakšnih 40 ali celo 50 kegljev več, da bi lahko vsaj računali na presenečenje. To je morda že preveč, toda pustimo se presenetiti. Vsa dekleta so na prvi tekmi vendarle pokazala, da imajo v sebi še nekaj rezerv. Vedo, da jih jutri v četrtfinalu čakajo izvrstne Nemke, ki so morda še malce močnejše od Madžark. Z morebitnim presenečenjem pa bi za nagrado dobile Srbkinje, s katerimi bi se lahko realno potegovale za polfinale. Vsa dekleta bodo dala od sebe svoj maksimum, kar bi lahko zadoščalo za dober ekipni rezultat. Končni odgovor bomo dobili okoli enajste zvečer. Optimist je tudi trener Franc Grubar: "Gremo na zmago, s katero bi se Madžarkam oddolžili za poraz na SP pred dvema letoma. Vsi bomo dali vse od sebe."

Članki iz rubrike