benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

ue
ue
0 27.10.2021 10:52:45

Prišla je NEVESTA grofa DRAKULE in SLOVENKI 'spila kri'. Kakšen šov! Kakšen spektakel! (video)

Profimedia
Transilvanija! Romunska pokrajina, ki je znana predvsem po grofu Drakuli in vampirjih.

V središču Transilvanije, mestu Cluj-Napoca, v teh dneh poteka teniški turnir WTA 250, ki je precej dobro zaseden. Prva nosilka je nekdanja številka ena na svetu, domačinka Simona Halep, na turnirju pa igra tudi Britanka Emma Raducanu, zmagovalka zadnjega grand slama v sezoni v New Yorku. Slednja je včeraj premagala Mariborčanko Polono Hercog v treh nizih, ko je Slovenka izpustila iz rok lepo priložnost za odmevno zmago. Raducanujeva pa je dosegla sploh prvo zmago v glavnem žrebu na turnirjih WTA (na prejšnjih treh WTA turnirjih je izpadla v prvem krogu), seveda če ne štejemo grand slame, ki pa tako ali tako ne sodijo pod okrilje WTA, ampak nacionalnih teniških zvez. 

juvan cristian

Včeraj je igrala tudi 20-letna Ljubljančanka Kaja Juvan, ki je po skoraj treh urah izgubila proti še eni Romunki Jaqueline Cristian. No, videli pa smo izjemno zanimiv uvod v dvoboj Juvanove in Cristianove, ko je slednja vkorakala na igrišče v vampirskem ogrinjalu in se celo pozdravila s Kajo v vampirskem slogu. "Obožujem Drakulo in Transilvanijo. Tako sem se oblekla, da malce vse skupaj popestrim, saj zaradi korone ni gledalcev na tribunah. Naj ljudje uživajo tudi doma pred televizorji," je dejala Jaqueline. Da ne bo pomote - na tribuni jo je spremljal sam 'grof Drakula'.   

juvan cristian1

Legenda o vampirskem grofu Drakuli je nastala leta 1897, ko je Bram Stoker napisal fikcijski roman Drakula. V resnici pa je rodbina Drakula (Drakulea) živela v 15. stoletju na ozemlju današnje Vlaške (del Romunije) in nekaj časa tam vladala dokler jih niso sovražniki usmrtili. Znani so bili po krutem mučenju ljudi za utrditev oblasti. 

Značke: cluj-napoca, vampirji

Članki iz rubrike