klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

medved Svet24.si

Srečanje z medvedom – kako ravnati?

edvard kadic Necenzurirano

Kdo plačuje "političnega analitika" SDS? Občani...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Jure Godler Revija Stop

Godler in Prevc skupaj v stand-up?

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

(ts)
(ts)
0 27.10.2021 11:24:51

Aljaž – zamrznjen brez Melbourna

Andraž in Aljaž Bedene
TZS
Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene bo izpustil prvi grand slam sezone 2022 v Melbournu. Dvaintridesetletnik že dobre tri mesece ni odigral turnirskega dvoboja, a je po težavah po prebolelem covidu-19 prepričan, da ima v sebi še nekaj let vrhunskega tenisa.

Dvaintridesetletni Ljubljančan je v pogovoru za Tenis Slovenija v sklopu projekta Teniško aktivni razkril, kaj se je z njim dogajalo v zadnjih mesecih, ko je konec julija izpadel v prvem krogu turnirja v Umagu, in ni nastopal na najvišji ravni. "Počutim se boljše. Po prebolelem covidu-19 sem bil slabši, nisem imel energije. Potreboval sem kar nekaj časa, da sem se vrnil. Odločili smo se, da sezono prekinemo in zamrznemo ranking, ker sem izgubil kar nekaj točk," je uvodoma dejal Ljubljančan. Ob vrnitvi bo imel status dlje časa bolnega ali poškodovanega igralca, zaradi česar bi lahko nastopil v glavnem delu žreba na OP Avstralije, a ga v Melbournu ne bo.

"Poskušal sem se vrniti. Bil sem na igrišču, poskušal sem trenirati, ampak ni bilo lahko. Videli smo, da je lažje malce počakati. Da se telo vrne v prvotno stanje. Sezona je končana, začel bom naslednje leto. Ne vem še, kdaj, vem pa, da bom Avstralijo izpustil," je dejal Bedene, ki ima več časa tudi za opravljanje poklica nogometnega agenta, z bratom Andražom sta namreč ustanovila zastopniško agencijo.

Pred novimi izzivi v nogometu, v katerem želi delovati po koncu zdajšnje kariere, ima še načrte v tenisu. "Moram priznati, da v tenisu še uživam. Motivacijo imam. Vem, da lahko igram dobro. Čeprav dolgo nisem igral, sem žogo takoj začutil. Starejši kot si, težje je priti nazaj, ampak sem pripravljen delati na polno. Vem, da lahko igram na vrhunski ravni, a se zavedam, da ne bo lahko," je še dodal trenutno 110. igralec lestvice ATP. 

Članki iz rubrike