volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

(sm)
(sm)
0 27.10.2021 11:14:57

Uvod za prste polizat

Erik Petrič (Agrochem Hrast)
BZS
Po koncu svetovnih prvenstev razburjenosti za slovenske ljubitelje balinanja še zdaleč ni konec. Pretekli konec tedna so uživali v izjemnem uvodu v novo sezono moške superlige in zanimivih bojih za naslov članskih državnih prvakinj v dvojicah.

V sobotnem prvem krogu balinarske superlige 2021/22 je najvišjo zmago vpisal branilec naslova Agrochem Hrast, na preostalih treh obračunih je bil razplet negotov.

Izenačeno in kakovostno

Prvi krog elitnega domačega klubskega tekmovanja v moški konkurenci je napovedal izenačeno in kakovostno sezono. Prepričljivo so jo odprli branilci naslova iz Kobjeglave, ki so v domači dvorani v Novi Gorici ugnali goste iz Velenja. Pri Agrochem Hrastu so se še posebej izkazali Gregor Sever z 29 točkami v igri v krog ter Erik Čeh in Jaka Štremfel s 56 zadetki v štafetnem zbijanju, medtem velja pri poraženih knapih pohvaliti Sandija Žurana in Jako Kosirnika za dobra dosežka v natančnem zbijanju.

Škofjeločani hitri in natančni

Okrepljena Postojna z Dejanom Korenom in Mitjo Kragljem je kljub porazu proti Trati potrdila, da bo na domačem terenu za vsakogar zahteven nasprotnik. Škofjeločani so po uvodnem zaostanku pritisnili na plin in si z maksimalnim izkupičkom v tehničnih disciplinah, po zaslugi Damjana Urbančiča, Luke Kokalja, Tadeja Premruja in Damjana Sofronievskega, odprli vrata do zmage, ki sta jo potrdila Miha Tomše in Silvo Korošak s slavjem v dvojicah.

Povh in Zdauc na "turbo" pogon

V derbiju kroga v Sežani je Skala uspela streti odpor močne Ilirske Bistrice. V hitrostnem zbijanju sta blestela domačin Gašper Povh in gostujoči adut Martin Zdauc s po 45 zadetki, ključne točke za Kraševce je z zmago proti Simonu Požarju z 22:21 prispeval Matija Povh. Bistričani se v končnici niso uspeli približati in bodo prve točke v sezoni lovili naslednjo soboto proti Marjetici Koper, ki je bila na domačem igrišču boljša od Zabič.

Na Obali zanimivo do zadnje krogle

Edini obalni superligaš je obračun odprl z vodstvom 8:0, nato pa so Zabiče z Igorjem Linićem in Goranom Vujanovićem v tekaških disciplinah začele zbirati točke, a je upe gostov prekinil Dejan Korošec z zmago v igri posamezno.

Pokal iz Ljubljane v Pivko

Na državnem prvenstvu v igri dvojic za članice, ki ga je v nedeljo v Ljubljani gostil BŠK Krim, sta slavili balinarki Oro Meta Pivka, Aneta Fidel in Rebecca Martulaš, drugo mesto sta osvojili Iva Guštin in Eva Žerjal iz Agrochem Hrasta, tretje mesto je pripadlo Petri Pivk Lukančič in Klari Puhanič iz Kolektor Idrije.

Zbrano do prvega naslova

"Celotno tekmovanje sva dobro igrali. Finale sva slabše začeli, a sva se zbrali in uspeli zmagati. Zelo sem vesela, saj je to moj prvi naslov državne prvakinje, še toliko bolj, ker sva z Rebecco do njega prišli v močni članski konkurenci. Rada bi se zahvalila vsem, ki so naju spremljali in spodbujali na in izven igrišča," je dogajanje na Krimu opisala Aneta Fidel.

Priznanja najboljšim sta podelila predsednik BZS Primož Marinko ter predsednica Komisije za žensko balinanje Brigita Hribar Vrenko. 

Galerija

Članki iz rubrike