mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(FZS PR)
(FZS PR)
1 08.09.2021 13:08:36

Footgolf: Ponovno v skupini z evropskimi prvaki Angleži

Najboljši v Radencih
FZS
Na Madžarskem je bilo konec tedna konferenčno žrebanje za skupinski del Euro FootGolfa 2021, ki bo konec septembra v termalnem centru Bük na Madžarskem, kjer najboljše evropske tekmovalce čakata dve izjemni igrišči za footgolf z 18 luknjami.

Slovenija je dobila zelo zanimivo skupino, v kateri se bo ponovno srečala z reprezentancami Anglije, Švedske in Norveške. Čaka nas torej izjemno zanimiv skupinski del, kjer je vse odprto. Prihajajočo soboto nas čaka še sklepni dela slovenske footgolf lige 2021 v Ljubljani na igrišču v Stanežičah, nato pa bodo vse sile usmerjene v sosednjo Madžarsko.



Letošnje evropsko prvenstvo bo zelo zanimivo, saj se s Švedsko in Norveško do zdaj še nismo pomerili. Madžarska bo gostila tretje uradno ekipno EP, ki sta ga pred tem gostili že Francija leta 2017 in Anglija leta 2019, ko so Angleži postali tudi evropski prvaki.



Damijan Turk, predsednik Footgolf zveze Slovenije, ki je nastopal že na Euru 2019 v angleškem Oxfordu, nam je zaupal tokratne občutke glede žreba: "V naši skupini se bomo spet srečali z Anglijo, ki je v tem sistemu tekmovanja še neporažena. Reprezentanca, ki brani evropski naslov, je sestavljena iz velemojstrov footgolfa in je nesporen favorit naše skupine. Iskali bomo priložnost, da jih presenetimo v otvoritveni tekmi evropskega prvenstva. Drugi tekmovalni dan nas najprej čaka tekma z Norveško, po enournem premoru pa še tekma s Švedsko. To pomeni, da bo petek najpomembnejši dan na prvenstvu, in vse bo naravnano tako, da se poskusimo uvrstiti med osem najboljših na stari celini. Prepričan sem, da bo odločilna že tekma z Norveško. Niti Švedske niti Norveške ne poznam dobro, poznam nekatere posameznike. Vem, da ne bo lahko, a verjamem v naše napredovanje."

On neznanka, mi mogoče še večja

Simon Detellbach, selektor Footgolf zveze Slovenije za Euro FootGolf 2021 in predsednik Footgolf kluba Pomurja, je pokomentiral žreb: "Z žrebom skupin ne moremo biti zadovoljni, ker nam je namenil zelo težke nasprotnike. Ampak to je evropsko prvenstvo in lahkih nasprotnikov ni. V zadnjih dveh letih smo v Sloveniji zelo napredovali tako v kvantiteti kot kvaliteti. Tako kot so Norvežani, Švedi in tudi deloma Angleži neznanka za nas, smo mi najverjetneje še večja neznanka zanje. Zavedamo se, da so dobri. Predvidevam pa, da od nas ne pričakujejo posebnega odpora in nas bodo po vsej verjetnosti vsaj malo podcenjevali. Vsekakor pričakujem izjemno zanimive dvoboje zaradi nepoznavanja igralcev in tudi zaradi nepoznavanja terena (nobena od ekip ne bo imela prednosti). Poskušali pa bomo unovčiti svoje izkušnje s panonske ravnice (smeh)."

Radenci so gostili footgolf turnir FIFG 50

V soboto je bil odigran zelo zanimiv turnir, čeprav je bila zaradi poškodb, prenatrpanega urnika tekem in začetka nogometnih tekmovanj udeležba malo slabša. Na turnirju v Radencih so nastopili številni reprezentanti in igralci iz vrha razpredelnice državnega prvenstva. Lepo vreme in igralska zasedba sta napovedovala napad na zelo dobre rezultate ali celo rekord igrišča. Vendar se je izkazalo, da je v zadnjem času igra pod parom (72) igrišča bolj izjema kot pravilo. V zadnjem času izjemno dobro pripravljeno, a obenem zahtevno igrišče ne dopušča napak.



Domači igralci (FG Pomurje) so v veliki meri izkoristili prednost domačega terena ter »pobrali« skoraj vse nagrade za najboljše. V kategoriji moški do 45 let je zmagal Nik Kolar (FG Pomurje) z rezultatom 70 (-2). Drugo mesto je po dodatnem razigravanju zasedel Mihael Wajs (FG Pomurje) pred Dejanom Novakom (FG Ptuj), oba z rezultatom 73 (+1). Pri veteranih (moški nad 46 let) je po dodatnem razigravanju zmagal Milan Kristovič (FG Ptuj) pred Renatom Hvalecom (FG Pomurje), oba z rezultatom 78 (+6). Tretje mesto je zasedel Andrej Kvas (FG SportKlub M). V okrnjeni konkurenci med ženskami sta se pomerili obe reprezentantki. Boljša je bila domačinka Nina Marič (FG Pomurje) z rezultatom 82 (+10) pred Sabino Huber (FG Ptuj). Od mladincev je na tekmi sodeloval Gal Huber z rezultatom 101 (+29).



Kot presenečenje so vsi udeleženci sobotne tekme na luknji številka sedem naleteli na posebno tablo, na kateri je zabeležen prvi "hole in one" na igrišču v Radencih, ki ga je 20. avgusta 2021 zadel Dejan Novak.

Zadnji krog slovenske footgolf lige 2021 bo v Ljubljani

Zadnji krog slovenske footgolf lige 2021 bo v Ljubljani, v sobotno dogajanje pa se je ozrl predsednik Footgolf kluba Ljubljana, Klemen Rutar: "V Footgolf klubu Ljubljana smo zelo veseli, da bo zadnja tekma letošnje sezone prihajajoče sobotno dopoldne prav pri nas v prestolnici, v Mladinskem golf centru Stanežiče. Po izjemno zanimivi sezoni bo prav tekma v Ljubljani odločilna za nekatere igralce, da se še zadnjič poskusijo prebiti na čim višja mesta na končni lestvici. V Ljubljani smo vse pripravili za to, da bo zadnja tekma organizirana na visoki ravni, tako kot so bile do zdaj organizirane druge. Igrišče je v odličnem stanju, vreme kaže, da nam bo prav tako naklonjeno, tako da samo še čakamo soboto in konec tekme, da lahko podelimo pokale najboljšim igralcem letošnje sezone." 



SKUPINE NA EURO FOOTGOLF 2021
Skupina A: Anglija, Švedska, Norveška, Slovenija  
Skupina B: Nizozemska, Italija, Irska, Češka
Skupina C: Slovaška, Madžarska, Portugalska, Luksemburg
Skupina D: Francija, Španija, Belgija, Švica

Članki iz rubrike