sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

sta
sta
0 07.09.2021 21:00:04

Medvedjev prvi polfinalist OP ZDA

Profimedia
Drugi nosilec Rus DanIil Medvedjev je prvi polfinalist odprtega teniškega prvenstva ZDA. V četrtfinalu je po dveh urah in 24 minutah premagal Nizozemca Botica van de Zandschulpa, 117. igralca na svetu, ki se je na glavni turnir prebil skozi kvalifikacije. Rezultat je bil 6:3, 6:0, 4:6 in 7:5.

Medvedjev, ki je letos v Avstraliji igral v finalu, to pa je njegova četrta in tretja zaporedna uvrstitev v polfinale grand slamov, se bo za mesto v finalu srečal z zmagovalcem drugega današnjega četrtfinala med 18-letnim Špancem Carlosom Alcarazom in dvanajstim nosilcem iz Kanade Felixom Augerjem-Aliassimom.

Medvedjev je 2019 v New Yorku igral v finalu in po petih nizih izgubil proti Rafaelu Nadalu, lani pa je moral v polfinalu z 0:3 priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu Dominicu Thiemu. Proti Nizozemcu je prvič na letošnjem OP ZDA izgubil niz.



Danes sta poleg drugega četrtfinala v moški konkurenci na sporedu še dva obračuna za polfinale pri dekletih. Najprej se bosta srečali Elina Svitolina iz Ukrajine in kanadska kvalifikantka Leylah Fernandez, nato pa bo sledil še obračun med drugo nosilko iz Belorusije Arina Sabalenko ter Čehinjo Barboro Krejčikovo.

Druga dva četrtfinala pri moških sta Đoković - Berrettini in Zverev - Harris, pri ženskah pa Raducanu - Bencic in Pliškova - Sakari.

Značke: tenis, zda

Članki iz rubrike