Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 07.09.2021 18:16:15

Prepričljiva zmaga Slovencev proti Bolgariji

FOTO: CEV
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na svoji četrti tekmi v skupini B evropskega prvenstva zabeležila tretjo zaporedno zmago, s 3:0 (18, 19, 21) je bila boljša od Bolgarije.

* Ostravar Arena, gledalcev 350, sodnika: Gerotodoros (Grčija), Simonović (Srbija).
* Slovenija: T. Štern 11, Pajenk 6, Kozamernik 9, Šket, Vinčić, Štalekar, Ž. Štern, Klobučar, Kovačič, Videčnik, Ropret, Urnaut 14, Čebulj 15, Možič.
* Bolgarija: Černokožev, Čavdarov, Kolev, Atanasov 4, Gocev 4, Stankov, Skrimov 9, Seganov, Grozdanov 4, Asparuhov 2, Ljuckanov, V. Ivanov, Sokolov 12, M. Ivanov.

Slovenski odbojkarji v Ostravi, kjer je s tekme v tekmo več slovenskih navijačev, počasi postavljajo reči na svoje mesto. Na svoji četrti tekmi so tretjič zmagali, tokrat so bili boljši od Bolgarov, ki naj bi jim bili na papirju ob Italiji največji konkurenti za prvo mesto v skupini B. Varovanci Alberta Giulianija so nadaljevali s stopnjevanjem forme, pokazali najboljšo predstavo na prvenstvu, z zmago pa so si že zagotovili napredovanje v osmino finala.

826-14-odbojka
FOTO: CEV


Slovenci, ki so letos v ligi narodov Bolgare že zanesljivo premagali, na zadnjih medsebojnih tekmah pa bili precej uspešnejši, so tekmo odlično začeli. S servisi Klemna Čebulja in Alena Pajenka ter dobrim blokom so povedli s 5:1, nato pa prednost držali vse do konca prvega niza. Tekmec se je nekajkrat približal na dve točki zaostanka, da pa bodo Slovenci, ki so odlično sprejemali začetne udarce tekmecev, niz dobili, je bilo jasno po treh odličnih servisih Čebulja (dva asa), ko so povedli z 20:14.

Raznovrstnost slovenske igre se je nadaljevala tudi v drugem nizu. Branilci srebra so blesteli v vseh elementih, v obrambi so rešili nekaj nemogočih žog, v napadu pa bili zanesljivi, posledica tega je, da so si hitro nabrali prednost. Pri izidu 13:6 je bilo videti, da se bodo sprehodili skozi tretji niz, a po vodstvu 15:8 so zašli v krizo in dovolili tekmecu, da se je nekajkrat približal na tri točke zaostanka. Toda nato so spet zbrali in niz mirno pripeljali do konca.

Zbrano so začeli tudi tretji niz, v katerem so povedli s 6:3. Toda Bolgari se niso predajali, vzpostavili so ravnotežje, pri izidu 13:12 nasploh prvič na tekmi povedli. Toda Slovenci so jim hitro pokazali, da njihovo upanje nima realnih osnov. Čebulj je s servisi poskrbel za tri zaporedne točke, as Jana Kozamernika je pomenil vodstvo 18:15, ki ga je nekaj trenutkov pozneje Čebulj še povečal. Bolgari so bili na kolenih, na koncu so servisom poslali žogo izven igrišča, kar je pomenilo, da slovensko slavje v dvorani lahko začne.

Z izjemo blok točk so bili Slovenci boljši v vseh elementih, imeli precej boljši odstotek uspešnosti tako pri sprejemu kot v napadu, dosegli so tudi osem asov, od tega polovico Čebulj, Bolgari le štiri, tri je prispeval Todor Skrimov.

Slovenci bodo v torek igrali zadnjo tekmo predtekmovalne skupine, pomerili se bodo z Italijo, tekma bo odločala o prvem mestu v skupini.


Alberto Giuliani, selektor Slovenije:
"Odigrali smo dobro tekmo, vidim napredek v naši igri, zdaj pa potrebujemo še kontinuiteto. Primer je začetni udarec, servirali smo dobro, ampak smo si privoščili tudi veliko napak, sploh v prvem nizu. Proti Italiji bomo tudi to morali popraviti. Sicer pa je težko igrati tri tekme zapovrstjo, kar se je Bolgarom zagotovo poznalo. Zdeli so se nekoliko utrujeni, a po drugi strani vemo, kako kakovostne igralce ima Bolgarija in na kakšni ravni igrajo. Mislim, da je današnjo tekmo odločil servis."

Jan Kozamernik, bloker Slovenije:
"Za nami je ena lepših tekem, ki smo jih prikazali v zadnjem času. Mislim, da smo si ekipno zelo pomagali med seboj. Vsak je prispeval svoj vložek v to tekmo in na ta način smo uspeli držati korak pred Bolgari. Tudi oni niso popuščali, res je, da so veliko grešili, a menim, da smo mi držali zares visoko raven igre in se nam niso mogli približati. Vesel sem, da smo tako sproščeni, da se na igrišču tako dobro počutimo in upam, da bomo to energijo ohranili tudi v nadaljevanju. Če nam to uspe, lahko veliko dosežemo."

Jani Kovačič, reprezentant Slovenije:
"Danes smo odigrali najboljšo tekmo na tem prvenstvu in zaenkrat kaže, da formo stopnjujemo. Upam, da bomo jutri igrali na enaki ravni, a celo boljše, vsekakor pa s strani Italije lahko pričakujemo velik odpor. Čaka nas dobra tekma in upam, da bomo zmagali."

Značke: odbojka, ep, slovenija

Članki iz rubrike