Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(mf)
(mf)
0 20.05.2021 11:16:49

Curling: Oba mladinska naslova na Jesenice

Mladinski prvaki z Jesenic pod vodstvom Štefana Severja
CZS
V Ljubljani se je začel dvotedenski zaključek curling sezone, v katerem potekajo kar štiri državna prvenstva. Prvo, mladinsko, se je že zaključilo v nedeljo. Tako med dekleti kot med fanti sta slavili ekipi Curling kluba Jesenice. V torek pa se je že začelo državno prvenstvo mešanih moštev.

Po zelo okrnjeni sezoni curlinga v Sloveniji se v Ledeni dvorani Zalog trenutno odvijajo državna prvenstva. Prvi so na led stopili mladinci, ki so se pretekli vikend borili za naslov državnih prvakov in pravico do nastopa na svetovnem mladinskem prvenstvu skupine B. Med dekleti je naslov državnih prvakinj ubranila ekipa Jesenic pod vodstvom Ajde Zaveljcina, drugo mesto pa je prav tako osvojila ekipa Curling kluba Jesenice pod vodstvom Stele Gregori. Tretja je bila ekipa pod vodstvom Nike Krapež iz ljubljanskega Curling kluba Emona. Med fanti so naslov prvakov ponovno osvojili Jeseničani pod vodstvom Štefana Severja, ki so bili v finalu boljši od ekipe, ki jo je vodil Maks Omerzel.



Od torka že državno prvenstvo mešanih moštev

Že v torek se je nato začelo naslednje državno prvenstvo, in sicer v kategoriji mešanih moštev. V tej kategoriji ekipo sestavljata dve ženski in dva moška, ki kamne podajajo izmenično. V treh dneh se bo v Zalogu odigralo 18 tekem tega prvenstva, letos se na državnem prvenstvu namreč meri šest ekip iz petih slovenskih curling klubov. Finalne tekme so na sporedu v četrtek zvečer, zmagovalna ekipa pa pridobi naziv državne reprezentance v mešanih moštvih za naslednjo sezono in Slovenijo zastopa na jesenskem svetovnem prvenstvu.



Člansko državno prvenstvo že ta konec tedna

Takoj po zaključku državnega prvenstva mešanih moštev pa se že v petek začne glavni dogodek sezone, člansko državno prvenstvo v curlingu v moški in ženski kategoriji. V moški konkurenci nastopa deset ekip, v ženski pa pet. Ekipe prihajajo iz vseh trenutno aktivnih curling klubov v Sloveniji – Curling kluba Ljubljana, Zalog, Emona, Olimpija, Jesenice in Velenje. Finalne tekme so na sporedu v nedeljo ob 17. uri. Ekipi, ki osvojita naslov državnih prvakov, se s tem kvalificirata tudi na mednarodni predkvalifikacijski turnir za olimpijske igre.



Ledena dvorana Zalog v curling preobleki

Po članskem državnem prvenstvu sledi še državno prvenstvo v mešanih dvojicah, ki je nova olimpijska disciplina. Sezono bo zaključil zdaj že tradicionalni mednarodni turnir Ljubljana Open. Skupaj bo tako v treh tednih v Zalogu organiziranih pet turnirjev. Ledni tehniki so že od začetka maja pripravljali ledeno površino in jo iz hokejske spremenili v pravo dvorano za curling. Curling se namreč igra na posebnem, za to namenjenem ledu, ki ga v Sloveniji nimamo, zato so takšni dogodki še toliko pomembnejši za razvoj slovenskega curlinga. 

Galerija

Članki iz rubrike