902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

(ts)
(ts)
0 19.05.2021 11:29:19

Pija nadigrala vse, Lukman do naslova

Maks Lukman
TZS
Deževno vreme je organizatorjem Telemach članskega OP Radomlje (nagradni sklad je bil 3000 evrov) nagajalo tako v soboto kot v nedeljo.

Igralci so se tako za nekaj dvobojev prestavili v balon TK Maja Matevžič. V moškem delu turnirja so se že v drugem krogu poslovili nosilci Lun Obrul, Tino Kovačič in Marino Kegl (vsi ŽTK Maribor), četrtfinalna ovira pa je bila previsoka tudi za prvega nosilca turnirja Gašperja Bezjaka (ŽTK Maribor). Za presenečenje je poskrbel Nik Miković (ŠD LTA), ki je pred tem izločil tudi Obrula, z izločitvijo dveh nosilcev, Kovačiča in Tilna Žitnika (Slovan), pa se je lahko pohvalil tudi Maks Lukman (Medvode). Prav Miković in Lukman sta se v soboto zaradi dežja preselila v balon, kjer je bilo zelo napeto. Mesto v finalu si je po treh nizih priboril tri leta starejši Lukman. V spodnjem delu so si četrtfinalno vstopnico priigrali Kal Gornik (ŠD LTA), Jošt Plestenjak (Slovan), Marko Sabolčki (Brežice) in Maj Tomac (Max). Zadnjega, ki se je pred kratkim iz ZDA vrnil v Slovenijo, je v četrtfinalu presenetil Sabolčki, ki je kasneje v polfinalu s 7:6 (4) in 6:4 strl še odpor Plestenjaka ter si tako priboril finale. V finalu sta igralca dva niza odigrala zunaj, zaključek dvoboja pa je bil prestavljen v balon. Tam je bil bolj zbran Lukman, ki je na koncu slavil s 7:5, 3:6, 7:6 (4) in tako v Radomljah prišel do prvenca v članski konkurenci ter hkrati prvega naslova na turnirjih pod okriljem Tenisa Slovenije po letu 2017.

Pri ženskah je bila prva nosilka Hana Bečirovič Novak (ŽTK Maribor) v prvem krogu prosta, vse tri preostale nosilke, Kristina Tina Godec (As Litija), Brina Šulin (Radomlje) in Moni Potrč (ŽTK Maribor), pa so se prebile v četrtfinale. Tam je Šulinova naletela na razigrano Pijo Brglez (Branik), ki je dvoboj dobila s 6:3 in 6:4. Kasneje se je izkazalo, da se je od vseh igralk prav Šulinova še najbolj približala Brglezovi, ki je tako v soboto kot v nedeljo odločno korakala proti naslovu. V polfinalu je s 6:3 in 6:2 ugnala Godčevo, za konec pa v finalu s 6:3 in 6:0 še Bečirovič Novakovo.

Dvojice so v Radomljah potekale zgolj v moški konkurenci, kjer sta se v družbi petih preostalih dvojic naslova razveselila Matjaž Jurman in Maj Tomac, ki sta bila v finalu s 7:6 (7) in 6:3 boljša od dvojice Gornik/Miković.

Zala U-16: Eva do naslova v Kočevju

V Kočevju se je končal turnir Zala U-16 za dekleta. Naslova se je razveselila Eva Zalokar (Triglav), ki je bila s 6:4 in 6:4 boljša od Neže Rogl (Z klub). Med 24 tekmovalkami, ki so se v preteklih nekaj dneh predstavile v Kočevju, so nastopile tudi štiri predstavnice domačega kluba. V drugi krog se je uspelo prebiti Taji Šolaji, Lini Adamič in Špeli Rijavec, v boju za mesto v četrtfinalu pa je bila nasprotnici najbližje Adamičeva, ki je proti peti nosilki Aji Tanko (Tanko) izsilila odločilni tretji niz.

"Klub je zelo ponosen na svoje tekmovalke, ki so se treniranja lotile zelo resno, rezultate pa je bilo mogoče videti na turnirju. Pokazale so vrhunsko igro in tudi to, kar najbolj cenimo v klubu – izjemno spoštljiv odnos do drugih tekmovalk, vzorno vedenje na igriščih in ob njem ter zrel in kulturen pristop k športu. Hvala Neži, Lini, Taji in Špeli, ker so nas predstavile na tako lep način," je povedal predsednik TK Kočevje Ivan Gabrič. Za mesto v finalu sta se v zgornjem delu žreba pomerili Zalokarjeva in Eva Šifrer (Medvode), v spodnjem pa sta si polfinalno vstopnico priigrali Mia Sara Ribnikar (TK CC) in Roglova. Več sta pokazali Zalokarjeva in Roglova, ki sta tudi v finalu prikazali nekaj odličnega tenisa. 

Članki iz rubrike