Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

mb
mb
0 19.05.2021 12:09:52

Footgolf: Bovčani premočni na domačem igrišču

Skupinska fotografija iz Bovca
arhiv FZS
V Bovcu je v soboto potekalo nadaljevanje v slovenski footgolf ligi, kjer je tekmovalo 59 igralk in igralcev iz petih slovenskih footgolf klubov.

Odličen obisk tekmovalcev, ki je letos še večji kot prejšnja leta, je dokaz, da je SFL zelo zanimivo tekmovanje, vzporedno z njo pa je potekalo tudi seštevno tekmovanje Primorska Open. Na njem so se tekmovalci pomerili v soboto in v nedeljo.

Footgolf igrišče v Bovcu leži na čudoviti lokaciji pod Kaninom in je bilo izjemno lepo pripravljeno za tekmovanje pretekli konec tedna. Večina tekmovalcev je v Bovec prišla že v petek, ko je bil tudi trening pred tekmo, da so si lahko vsi ogledali novosti na terenu in številne pomembne predele, kjer je mogoče pridobiti ali izgubiti pri končni razvrstitvi. Vsi v slovenskem footgolfu se strinjamo, da smo v Sloveniji naredili velik korak naprej na tekmovalnem področju, saj je konkurenca vedno večja, zato so tudi končnice turnirjev vedno dramatične; na njih je treba ohranjati mirne živce in natančnost. Bovec je priljubljena turistična destinacija, kjer je footgolf postal pomemben turistični produkt in tekmovalni šport. Številni nogometni navdušenci, ki so večinoma igrali mali nogomet ali futsal, so svoj hobi našli v footgolfu.

Rosiča motivirala stava

Domačin iz Posočja Gaj Rosič, ki se je pred kratkim vrnil iz Portugalske, kjer je igral portugalsko footgolf ligo, je ponovno dokazal, da je izjemen footgolfist. Zelo suvereno je odigral oba dneva, sobotno tekmo z 68 udarci (–4), v nedeljo pa je celo izboljšal svoj rekord v Bovcu, ki zdaj znaša neverjetnih 62 udarcev (–10). Drugo in tretje mesto sta dosegla prav tako domačina Denis Mlekuž (–3) in Simon Sladič (–2). Sledili so Miha Lešnik in Boštjan Pek s Ptuja ter Mirnes Šišić iz Sport Cluba M Olimje, ki so igro zaključili z 71 udarci (–1).

Gaja smo povprašali, kaj je pripomoglo k izjemnemu rezultatu v Bovcu. "Težko rečem, verjetno predvsem dejstvo, da mi je dan prej uspelo zmagati na tekmi za državno prvenstvo in je bilo to pod streho. Druga stvar pa je bila verjetno prijateljska stava s sotekmovalcema Dejanom Novakom in Mihaelom Wajsom, ki me je dodatno motivirala."

So še rezerve za boljši rezultat, kot je 62 udarcev?

"Hja, glede na to, da sem na dveh luknjah, kjer po navadi odigram minus, tokrat igral par, bi lahko rekel, da so. Realno je h končnemu dobremu rezultatu nekoliko pripomogla tudi postavitev teejev na 2. in 18. luknji, ki sta bila nekoliko bližje kot dan prej."

Pri seniorjih zmaga Kovaču

Zmaga pri seniorjih prav tako ostaja v Bovcu, saj je Vasja Kovač potrdil svoje dobre igre, ki jih prikazuje že vrsto let. Drugo mesto je po razigravanju dosegel Milan Kristovič s Ptuja, tretje pa je pripadlo Francu Naniju Matjašiču iz Sport Cluba M iz Olimja. V letošnjem letu je seniorska konkurenca zelo zanimiva, saj sta Vasja Kovač in Milan Kristovič zelo resno pristopila k tekmovalnemu delu. Bomo videli, kaj bo prinesla naslednja tekma slovenske footgolf lige, ki bo v nedeljo, 27. junija, na Ptuju. Res pa je, da imamo med seniorji še kar nekaj zanimivih posameznikov, ki bi lahko ogrozili vrh in se dvignili iz zlate sredine.

Nika Gerbec ostaja na vrhu

Nika Gerbec, ki že leta prednjači v ženskem footgolfu, je bila tudi tokrat nerešljiva uganka za Sabino Huber in Ireno Krajnc s Ptuja. Vsi skupaj si želimo, da bi se tudi pri ženskah še povečalo število tekmovalk, saj je footgolf zelo primeren za igro žensk v čudoviti naravi.

Kravanja ponosen na ekipo

Direktor Golf igrišča Bovec Aleksander Kravanja je po zelo zanimivem dogajanju v Bovcu povedal: "Vesel sem, da je za nami uspešno izpeljan dvodnevni dogodek v organizaciji Footgolf zveze Slovenije in Footgolf kluba Posočje Bovec, kjer smo imeli različne vremenske razmere, od dežja do sonca. Ponosen sem na svojo ekipo iz Bovca, ki je ponovno dokazala, da je na domačem terenu nepremagljiva. Vse tri dni je pri nas vladalo odlično vzdušje in zdaj se bomo povsem osredotočili na prihajajoči turnir Slovenian Footgolf Open serije FIFG 500, ki bo od 17. do 20. junija v Bovcu. Pričakujemo več kot 120 najboljših evropskih tekmovalk in tekmovalcev in v Bovcu se bo čutilo, da bo to velik praznik footgolfa in turizma v Posočju."

REZULTATI
1. dan/slovenska footgolf liga
Moški  rezultat  par
1. Gaj Rosič  68  –4
2. Denis Mlekuž  69  –3
3. Simon Sladič  70  –2
Seniorji – nad 46 let
1. Vasja Kovač  73  1
2. Milan Kristovič  75  3 play-off
3. Nani Matjašič  75  3 play-off
Ženske
1. Nika Gerbec  77  5
2. Sabina Huber  92  20
3. Irena Krajnc  103  31
2. dan/Primorska Open
Moški  rezultat  par
1. Gaj Rosič  62  –10
2. Dejan Novak  68  –4
3. Ian Emeršič  69  –3
Seniorji – nad 46 let
1. Vasja Kovač  69  –3
2. Milan Kristovič  72  0
3. Mitja Kravanja  73  1
Ženske
1. Nika Gerbec  76  4
2. Irena Krajnc  94  22
3. Sanda Lah Kravanja  97  25
Skupni rezultati (sobota in nedelja)
Moški  rezultat  par
1. Gaj Rosič  130  –14
2. Simon Sladič  140  –4 play-off
3. Denis Mlekuž  140  –4 play-off
Seniorji
1. Vasja Kovač  142  –2
2. Milan Kristovič  147  3
3. Mitja Kravanja  150  6
Ženske
1. Nika Gerbec  153  9
2. Irena Krajnc  197  53
3. Sanda Lah Kravanja  200  56

Članki iz rubrike