hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

Clipboard01 Odkrito.si

POLONA: V Sanjskega moškega nisem bila ...

Saša Lendero Njena.si

Kakšna je poročna obleka Saše Lendero?

(gb)
(gb)
0 13.05.2021 12:49:29

Šolski golf v Lipici: Uživanje v igri

Igrišče v Lipici
GZS
Prvi dve šolski tekmovanji pod okriljem GZS sta bili, predvsem zaradi znane epidemiološke situacije, organizirani zaporedoma, kar je olajšalo začetek sezone in tekmovalcem omogočilo zbiranje točk za ligo. Hkrati pa je dvodnevno tekmovanje povzročilo nekoliko zahtevnejšo organizacijo staršev, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Uvodni dan je bilo v Lipici kar vetrovno, a še dovolj primerno za golfsko igro. Igrišče je bilo v odličnem stanju, kar je mladim golfistom omogočilo dobro igro, v kateri so lahko uživali. Čeravno vsi niso bili zadovoljni z rezultati, pa jim je lahko v tolažbo, da je igrišče v Lipici precej zahtevno. Prvi dan je nastopilo 29 tekmovalk in tekmovalcev, med vsemi pa se je najbolje izkazal član GK Ptuj, Brin Svit Vuk, ki je z igriščem opravil z dvema udarcema pod parom.

Naslednji dan se je vreme izboljšalo in Lipica se je bohotila že v skoraj poletnih razmerah. Vreme je vplivalo na mladino, tako kot runda s prejšnjega dne, in rezultati so bili precej boljši. Ob podobni konkurenci se je drugi dan najbolj izkazal Aljaž Car (Racman GK), ki je igral +3 in tako v kategoriji do 10 let napovedal hud boj Brinu Svitu Vuku. Še posebno pohvalo pa si zasluži komaj šestletni Val Vid Vuk (GK Ptuj), ki je rezultat s prvega dne izboljšal za 15 udarcev (1. dan +22 / 2.dan +7), zablestel pa je na deveti luknji, na kateri je naredil birdie. Val Vid je na tekmovanju nastopil prvič. 

Članki iz rubrike