Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(gb)
(gb)
0 13.05.2021 12:44:47

Evropska serija: Izziv za obe Slovenki

Katja Pogačar
GZS
Povsem na jugozahodu Južne Afrike se bosta z uvodnim letošnjim turnirjem evropskega toura spopadli Katja Pogačar in Pia Babnik.

Na turnirju z nagradnim skladom 200.000 evrov bo tekmovalo 115 profesionalnih golfistk z vseh koncev sveta. Ob vseh administrativnih ovirah pred potjo na jug Afrike sta obe ekipi tja prispeli brez težav ter dobro spočiti in vedre volje. Sedemnajstletno Pio Babnik je uradna stran evropske turneje predstavila kot eno od treh vzhajajočih zvezd golfa, kar je za mlado Ljubljančanko nadvse spodbudno, a Pia si z medijskimi odzivi ne beli glave. Igrišče Westlake je nekoliko daljše, saj so zastavice na zelenicah postavljene povsem pri koncu, kar bo majhna prednost za igralke, ki so pri začetnih udarcih daljše.

Zelo dobro je uvodne treninge izkoristila Katja Pogačar, ki ji je pred začetkom tekmovanja, točneje na 15. luknji, uspel celo zadetek s prve ("hole in one"), kar je vsekakor dodaten odmerek energije in prepotrebne samozavesti pred začetkom turnirja.

Predvidoma je to eden od petih turnirjev, ki bo služil tudi za nabiranje točk na svetovni lestvici, na osnovi katere se odloča pot do olimpijskih iger v Tokiu.



Državno prvenstvo v Match Playu

Na igrišču Cubo golf Ljubljana, točneje v Smledniku, poteka državno amatersko člansko prvenstvo v izločilnih dvobojih – Match Play. Lani sta naslov državnega prvaka osvojila Neža Šiftar in Kristjan Vojteh Burkelca. Med prijavljenimi tekmovalkami vloga prve favoritinje pripada Inji Fric, pri fantih pa so glavni kandidati za naslov Jan Hribernik, Kristjan Burkelca, Luka Strašek, Jaka Babnik in Gal Patrik Štirn. Državno prvenstvo se bo s finalnimi dvoboji končalo v petek. 

Članki iz rubrike