sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

(sm)
(sm)
1 23.04.2021 11:40:33

Balinarska superliga: Končno gre zares

Martin Zdauc (Ilirska Bistrica)
BZS
Dolgega čakanja je naposled konec in v soboto popoldne bodo na balinišča končno stopili najboljši slovenski balinarski klubi, ki tekmujejo v superligi. Konec tedna bosta na sporedu dva prvenstvena kroga, tako da zanimivih obračunov ne bo manjkalo.

Deset članov elitne klubske balinarske druščine bo letos razdeljenih v dve skupini. Tekmovanje bo potekalo po pospešenem sistemu z dvojnimi krogi ob sobotah in nedeljah, tako da se bosta tekmeca ob koncih tedna pomerila dvakrat. V skupini A bodo merili moči Skala Sežana, Trata Škofja Loka, Krim Ljubljana, Postojna in Velenje Premogovnik, medtem ko bo skupina B postregla z obračuni med Agrochem Hrastom, Zabičami, Ilirsko Bistrico, Marjetico Koper in Aikea Anteno Portorož. Najboljši dve zasedbi iz vsake skupine se bosta uvrstili na zaključni turnir za naslov prvaka, ki bo na sporedu v začetku junija na nevtralnem igrišču, iz superlige ne bo letos izpadlo nobeno moštvo.



Prvaki so pripravljeni

"V zadnjih mesecih smo se spopadali s številnimi omejitvami in prekinitvami treningov, toda kljub vsem nevšečnostim začetek sezone pričakujemo dobro pripravljeni," je pred obračunoma s Postojno optimističen vodja branilcev naslova iz Sežane Miran Hrvatič. Skala je v lanski sezoni prekinila četrt stoletja dolgo sušo in se na zelo izenačenem zaključnem turnirju malce presenetljivo zavihtela na sam vrh. S kakšnimi cilji se Kraševci podajajo v novo sezono? "Vsekakor smo sposobni uvrstitve na zaključni turnir. Zaradi spremenjenega sistema tekmovanja je kar nekaj negotovosti, a verjamem v uspeh," je optimist Hrvatič.



Že skupinski boji bodo postregli z obračunoma med lanskima finalistoma, ki si v rednem delu sezone ne bosta smela privoščiti spodrsljajev. Škofjeloška Trata je morala lani predati žezlo v roke Skali, letošnjo sezono pa bo odprla z dvobojema z novinci v superligi iz Velenja, ki lahko računajo na pomoč bivšega svetovnega prvaka Jasmina Čauševića.



Novinci bodo trd oreh

"Pričakujem trdo igro z obeh strani. Velenjčani so se okrepili s Čauševićem, tako da so še bolj kakovostni kot v preteklosti. Zaigrali bomo po najboljših močeh. Menim, da imamo dobro ekipo. Po mojem mnenju bosta to že odločilni tekmi za končnico," je pojasnil reprezentant v dresu Trate Tadej Premru. Njegov trener in soigralec Damjan Sofronievski je dodal: "V naši ekipi se veselimo začetka nove sezone. S prikazanim na treningih sem zadovoljen, vendar je po dolgem premoru velika uganka, kaj bomo pokazali na tekmi. Proti Velenjčanom pričakujem dve težki tekmi. Glede na to, da so ekipe razdeljene v dve skupini, bo vsaka tekma še toliko bolj pomembna."



Komu tekaški spektakel?

Že za uvod bi znalo biti zelo napeto v skupini B, kjer bodo na sporedu dvoboji med Ilirsko Bistrico in Agrochem Hrastom ter Zabičami in Aikea Anteno. Dvoboj med Bistričani in Kobjeglavci bi znal poskrbeti za pravo eksplozijo v tekaških disciplinah, saj Martin Zdauc briljira na treningih bistriške zasedbe, medtem ko imajo Kraševci v svojih vrstah mlade bisere Jako Štremfla, Erika Čeha in Jureta Fabjana. Ob izkušenih imenih, kot so Gregor Sever, Erik Petrič, Gorazd Ferfolja in drugi, lahko Agrochem Hrast upravičenomeri na sam vrh, a bo za to moral pridno nabirati točke že od samega starta sezone.



Na sporedu številni prenosi

Ljubitelji balinanja si lahko manejo roke, saj bodo kljub zaprtim dvoranam za gledalce zanimive superligaške obračune v naslednjih tednih spremljali v živo prek Facebook strani Balinarske zveze Slovenije ter Youtube kanalov Hegy TV in Kosci TV. Že prvi konec tedna bodo v živo kar štirje prenosi; v soboto Trata – Velenje Premogovnik (Youtube Hegy TV) in Postojna – Skala (Youtube Kosci TV), v nedeljo pa Agrochem Hrast – Ilirska Bistrica (Facebook Balinarska zveza Slovenije) in Skala – Postojna (Kosci TV).



Superliga, 1. krog, sobota ob 15. uri
Skupina A: Trata – Velenje Premogovnik, Postojna–Skala, Krim prost
Skupina B: Ilirska Bistrica – Agrochem Hrast, Zabiče – Aikea Antena, Marjetica Koper prosta


2. krog, nedelja ob 10. uri
Skupina A: Velenje Premogovnik – Trata, Skala – Postojna, Krim prost
Skupina B: Agrochem Hrast – Ilirska Bistrica (ob 10.30), Aikea Antena – Zabiče, Marjetica Koper prosta
Značke: balinanje, superliga

Članki iz rubrike