Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

(bzs/pr)
(bzs/pr)
1 23.04.2021 11:03:52

Maribor na podlagi tradicije

Pari prvega kroga v regionalni klubski boksarski ligi
BZS
V Sarajevu je potekal žreb za novoustanovljeno regionalno klubsko boksarsko ligo, ki bo svoj krstni dogodek doživela v soboto, 29. maja, v Beogradu. Z veliko pompa so predstavili to zanimivo tekmovanje, ki se zna pokazati kot pravi korak za boksarski svet v šestih državah (Srbija, Bosna, Makedonija, Hrvaška, Črna gora in Slovenija).

Odzivi iz vseh republik bivše Jugoslavije so zelo pozitivni, kljub vsemu pa obstaja še nekaj organizacijskih neznank, ki pa se bodo do takrat dokončno definirale. V zgodbo sodelovanja vstopa tudi Boksarska zveza Slovenije. Letošnje tekmovanje bo v znamenju mesta Maribor, ki bo zastopal barve Slovenije z najboljšimi slovenskimi boksarji. Glavna produkcijska medijska hiša Arena TV je zahtevala, da je ime nastopajočega kluba povezano z imenom mesta. V prihodnje si lahko zato predstavljamo, da bodo Slovenijo predstavljali Ljubljana, Koper, Kranj, Novo mesto, Celje, Ptuj, Velenje, Portorož, Murska Sobota … Pomembno je preprosto vstopiti v prvo leto tekmovanja, v prihodnje pa bodo vsi soustvarjalci regionalne klubske boksarske lige skupaj podali smernice za prihodnost.

V prihodnje tudi kdo drug

"Arena TV kot glavni produkcijski partner ima zahtevo, da je izpostavljeno ime mesta, ki zastopa barve ene izmed šestih držav. Po vseh državah so potekala usklajevanja in nekako smo zdaj prišli do zaključka, da bo na podlagi boksarske tradicije (ŽBK Maribor) in prepoznavnosti v prvem letu izpostavljen Maribor. V prihodnje nas bo zastopala Ljubljana, Kranj ali Novo mesto. Potrebno je bilo sprejeti stališče in tako sem se odločil s svojo ekipo, čeprav sem pričakoval nekaj negodovanja s strani drugih slovenskih klubov. V ligi bomo organizacijsko prisotni kot Maribor, nastopali pa bodo boksarji, ki so državni reprezentanti, po večini kategorizirani športniki, ki so kljub koronskim omejitvam skoraj ves čas v procesu treninga. Vsi se zavedamo, da vstopamo v novo zgodbo, ki se bo med izvajanjem kristalizirala v želeno smer. Potrebno bo nekaj potrpljenja in prilagajanja, verjamem pa v vrhunsko boksarsko dogajanje v sklopu lige. Arena TV želi narediti vrhunsko raven tekmovanja in dogodkov, mi pa bomo sledili viziji in v Sloveniji organizirali kar tri dogodke," je dejal Damjan Habjanec, predsednik Boksarske zveze Slovenije.

Tekmovanje v dveh skupinah s štirimi udeleženci

"Pobudnik ideje o skupni ligi je bil predsednik Boksarske zveze Srbije Nenad Borovčanin v povezavi s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem. Z ekipo je predstavil sistem tekmovanja, ki bo potekalo v dveh skupinah s štirimi predstavniki. Liga bo imela dvokrožni sistem in po šestih krogih bosta dva najboljša kluba imela dvoboj za naslov. Vsak klubski dvoboj bo imel deset posamičnih dvobojev, osem v članski konkurenci in dva v mladinski. Slovenija bo gostila tri boksarske dogodke, lokacije pa bodo predstavljene maja. Vse to delovanje je usmerjeno v prihodnost in razvoj boksa v vseh šestih državah. Srbija bo letos oktobra gostila tudi SP v boksu in ustanovitev lige je v pravem terminu, da se še dodatno podkrepi pomembnost tako velikega boksarskega dogodka, ki bo po dolgem času ponovno na tleh bivše Jugoslavije. Vsi lahko od takšne lige samo pridobimo. V Boksarski zvezi Slovenije se vsega tega zelo zavedamo in smo bili v preteklih mesecih uspešni pri pridobivanju potrebnih finančnih sredstev, da se lahko mirno in pragmatično lotimo tega zgodovinskega boksarskega obdobja. Čaka nas veliko dela in usklajevanj, hkrati pa tudi svetla boksarska prihodnost v Sloveniji," je navdušeno zatrdil predsednik BZS. 

Dejan Leburić (BK Knockout) tesno poražen na MSP

V poljskih Kielcah od 10. aprila poteka mladinsko svetovno prvenstvo pod okriljem svetovne boksarske organizacije Aiba, na katerem sodeluje kar 487 tekmovalcev iz 66 držav. Udeležil se ga je tudi član boksarskega kluba Knockout Ljubljana Dejan Leburić, ki ga je na Poljskem spremljal njegov trener Dalibor Grbić. Dejan se je v kategoriji mladinci do 75 kilogramov v prvem krogu pomeril z Madžarom Bendeguzem Szigetvarijem in v zelo izenačeni borbi žal izgubil po sodniški odločitvi. Kot je povedal sekretar BZS Jernej Kuzma, so na Boksarski izvezi Slovenije nanj vseeno ponosni, saj je več kot dostojno zastopal slovenske barve.

"Zelo sem vesel, da sem se s svojim trenerjem lahko udeležil tega prvenstva. Imeli smo izjemne pogoje za trening (kar trije ringi v urejeni telovadnici), prav tako pa je bilo zelo dobro poskrbljeno za nas v hotelu. Veljali so strogi varnostni predpisi, kljub temu pa sem bil presenečen, da nas še vedno številni zamenjujejo s Slovaško. Videl sem številne izjemne boksarje s celotnega sveta, kako sproščeno in osredotočeno boksajo na treningu in tekmah. Opazil sem, da je boks zelo razvit in pomembna športna disciplina na Kubi, v Rusiji in Uzbekistanu, saj so imeli vsi po enega boksarja v vsaki kategoriji. Zelo zanimivo je bilo gledati vse borbe, kjer je bilo veliko kakovostnih boksarjev, željnih zmage. V petek sem imel svojo krstno borbo tudi sam. Pred njo sem čutil kar nekaj nervoze in treme, saj je bila to zame prva tako velika mednarodna tekma. Trener in jaz sva vedela, da sem dobro pripravljen, na žalost pa ni šlo vse po načrtih in sem borbo izgubil. Dvoboj je bil zelo tesen, toda vseeno sem zelo vesel, saj je bil trener z mojim boksom zadovoljen. Najbolj pomembno pa je, da sem pridobil zelo veliko športno in življenjsko izkušnjo, ki mi daje dodaten motiv za nadaljnja tekmovanja," Dejan kljub porazu ni bil posebej razočaran.

Članki iz rubrike