sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

(ns)
(ns)
0 22.04.2021 11:55:08

Trenerska mačka in izkušena Tjaša

Andrej Mavrič s Tjašo Kysellef in Tejo Belak na EP 2017 v Cluju
GZS
V švicarskem mestu Basel se je s sredinimi kvalifikacijami začelo 9. evropsko prvenstvo v moški in ženski športni gimnastiki. Tekmovanje so začele ženske, zato vam predstavljamo slovensko reprezentanco v ženski športni gimnastiki na evropskem prvenstvu in njihove vloge na preteklih evropskih prvenstvih.

Vodja delegacije je Andrej Mavrič, ki je skupaj z Natašo Retelj tudi reprezentančni trener v članski kategoriji. Oba prihajata iz Gimnastičnega društva Zelena jama, tako kot njuni varovanki Tjaša Kysselef in Lucija Hribar. Tretja športnica, Lara Crnjac, je iz Športnega društva GIB Šiška. Del delegacije so tudi sodnici Vesna Stare Crnjac, sicer Larina mama, in Mojca Mavrič ter fizioterapevtka Janja Lavbič z Inštituta za medicino in šport, ki jih bomo predstavili drugič.

ANDREJ MAVRIČ

Andrej se je udeležil že 13 evropskih prvenstev, dvakrat kot vodja delegacije, drugače pa kot trener slovenskih tekmovalk. Najbolj mu je ostalo v spominu evropsko prvenstvo v Moskvi leta 2013, ko se je njegova varovanka Teja Belak prvič uvrstila v finale in osvojila četrto mesto, ter evropsko prvenstvo v Szczecinu leta 2019, kjer je Teja v kvalifikacijah osvojila drugo mesto, kasneje pa v finalu zaradi poškodbe ni mogla izvesti svojih skokov in njene sanje o kolajni so se razblinile.

NATAŠA RETELJ

Nataša je sama tekmovala na enem evropskem prvenstvu, leta 1990 v Grčiji, kjer je zastopala še jugoslovanske barve. Pravi, da je bil njen nastop bolj povprečen, zato pa se toliko raje spominja banketa, kjer so prodajali velike fotografije s tekmovanja. Na eni fotografiji je bila tudi ona, posneta med vajo na gredi. Fotografijo so ji kasneje podarili in hrani jo še danes, skupaj z vsemi lepimi spomini.

V trenerski vlogi se je evropskega prvenstva prvič udeležila kot trenerka reprezentantke Julije Kamnjar, pozneje pa še kot trenerka Lane Voler, Line Vodnik, Alenke Pipuš in danes Lucije Hribar, ki je na lanskem evropskem prvenstvu v Mersinu dosegla odlična rezultata, 13. mesto v mnogoboju in na parterju. 

TJAŠA KYSSELEF

Tjaša je prvič še kot mladinka nastopila na evropskem prvenstvu leta 2008 v Clermont-Ferrandu. Že leto kasneje je kot članica na evropskem prvenstvu v Milanu zasedla 15. mesto na preskoku. Čeprav je svojo uvrstitev izboljšala na evropskem prvenstvu leta 2017 v romunskem Cluju, ko je zasedla deveto mesto na preskoku, ji prvi nastop na članskem evropskem prvenstvu ostaja v najlepšem spominu. To je Tjašino osmo evropsko prvenstvo, na katerem se je prvič prebila v finale.

LUCIJA HRIBAR

Čeprav je Lucija mlada tekmovalka, je nastopila že na štirih evropskih prvenstvih. Njen prvi nastop na evropskem prvenstvu je bil v mladinski kategoriji, leta 2016 v Bernu, v članski kategoriji pa je nastopila leto kasneje v Cluju. Na tako velikih tekmovanjih rada tekmuje, prav tako pa si rada ogleda tudi nastope drugih tekmovalk in morda odkrije kakšne dobre elemente, ki jih potem skupaj s trenerko Natašo preizkusita.

Lucija je na evropskem prvenstvu nastopila na vseh štirih orodjih in ga po padcu z gredi, ki kjo je stal finala mnogoboja, končala na 50. mestu. 

LARA CRNJAC

Lara je že nastopila na mladinskem evropskem prvenstvu v Bernu leta 2016, iz katerega se najbolj spominja nestrpnega pričakovanja tekmovanja v ogrevalni dvorani ter množičnega občinstva v dvorani, ki je z aplavzi spodbujalo tako domače kot tuje tekmovalke. Zaradi pretekle poškodbe gležnjev bo Lara nastopila samo na dvovišinski bradlji, kjer je poškodba ne ovira. Od zadnje operacije je minilo le šest mesecev in nekateri strahovi in bolečine so še vedno prisotni, prav tako pa tudi trema.  

Galerija

Članki iz rubrike