profimedia-0606418310 Svet24.si

Tako velika je že hči Toma Cruisa in Katie ...

1_nuša rojs Svet24.si

Nuša Rojs: Bila sem presenečena, ko sem ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

janez pogorelec pl2 Necenzurirano

Vplivni član NSi zaradi Janše ostal brez funkcije

PicsArt_04-20-12.28.57 Odkrito.si

Oh, kakšna groza?!

miran rudan Njena.si

Miran Rudan zaradi razmerja z 20 let mlajšo ...

STA
STA
0 27.03.2021 10:25:32

Prireditelji v Tokiu želijo omejiti število uradnih gostov

Profimedia
Prireditelji olimpijskih iger v Tokiu želijo precej zmanjšati število uradnih gostov oziroma tistih, ki bi sicer na igre prišli kot obiskovalci ali pa bi bili udeleženci v delegacijah reprezentanc, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po poročanju japonske televizije NHK je japonska vlada priporočila Mednarodnemu olimpijskemu komiteju (Mok), naj močno zmanjša število obiskovalcev in gostov, ki bodo potovali na Japonsko in ki niso neposredno povezani s tekmovanji.

Japonska agencija Kyodo pa je poročala, da želijo prireditelji število teh gostov zmanjšati za polovico, tako da bi jih bilo v Tokiu med igrami samo še 30.000.

V Tokiu med igrami, ki jih bo močno zaznamovala pandemija novega koronavirusa in spremljajoči ukrepi, pričakujejo približno 90.000 obiskovalcev iz tujine, med njimi pa bo približno tretjina športnikov in s tekmovanji neposredno povezanih oseb.

Željam Japoncev bo kot kaže prisluhnil tudi Mok, saj je njegov izvršni odbor sklenil, da bodo akreditacije za igre podelili le tistim, ki imajo "pomembne in odločilne operativne vloge pri izvedbi iger v Tokiu". Zmanjšali bodo tudi nekatere spremljevalne programe, najbolj okrnjen bo letos program gostov Moka na igrah.

Značke: olimpizem, mok, tokio 2020

Članki iz rubrike