duša Dobra karma

Ob smrti bo z vsemi nami samo ena sopotnica ...

grizli-medved_wiki Svet24.si

Medved raztrgal vodiča, kasneje se je pognal še ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

mario-fafangel Necenzurirano

Zakaj je vlado spet zapustil Mario Fafangel

Profimedia Madonna Odkrito.si

Tako razkošno vilo si je v času koronavirusa ...

miran rudan Njena.si

Miran Rudan zaradi razmerja z 20 let mlajšo ...

(sm)
(sm)
0 26.03.2021 11:21:41

Superligaši po pospešenem sistemu

Jure Fabjan
BZS
Po zadnjih usklajevanjih med vodstvom Balinarske zveze Slovenije in Združenjem superligašev je postalo jasno, da se bo nova superligaška sezona začela 10. aprila, ko se bo v lov na državno lovoriko podalo deset moštev.

"V zadnjih mesecih smo z željo po vnovičnem športnem zagonu opravili ogromno sestankov, konferenc in telefonskih klicev znotraj Sekretariata in Komisij BZS ter z Olimpijskim komitejem Slovenije, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Direktoratom za šport, Zdravstvenim inšpektoratom, Ministrstvom za finance in ostalimi – vse v želji, da bi pridobili zeleno luč za izvedbo tekmovanj, kar se je sredi februarja tudi zgodilo," je pojasnil predsednik Balinarske zveze Slovenije Primož Marinko.

O prvaku bo odločal zaključni turnir

Tekmovanje v superligi za sezono 2020/21 bo v skladu s sklepom izvršnega odbora Balinarske zveze Slovenije potekalo v dveh skupinah s petimi klubi, ki sta določeni na podlagi vrstnega reda iz sezone 2019/20, v kateri je slavila sežanska Skala, ki naj bi tudi letos skupaj kobjeglavskim Agrochem Hrastom, škofjeloško Trato, Ilirsko Bistrico in Marjetico Koper odločala o mestih na vrhu lestvice.

Odigranih bo deset krogov rednega dela in zaključni turnir za naslov državnega prvaka, na katerem bosta nastopili po dve najboljši moštvi iz skupin rednega dela, medtem ko iz superlige letos ne izpade nobeno moštvo.

Superliga na vrhunski ravni

Letošnja superliga bo odigrana po pospešenem sistemu z dvojnimi krogi ob sobotah in nedeljah. Redni del naj bi bil po začrtanem koledarju zaključen sredi maja, nato pa bo sledil še zaključni turnir.

"Pri Balinarski zvezi Slovenije si prizadevamo, da bi predvsem tekmovanje v superligi povzdignili na vrhunsko raven. V ta namen smo v zadnjem letu in pol vložili precejšnja finančna sredstva in ravno superligi namenili največjo pozornost pri samem delu zveze," je dodal Marinko.

Korte tudi z žensko člansko ekipo

V ŠB Korte Izola so mladi po petih mesecih začeli treninge za novo balinarsko sezono. Jeseni naj bi se prvoligaškemu tekmovanju priključila ženska ekipa.

Treningov pri ŠB Korte Izola se udeležuje večina mladih, ki so v letu 2020 tekmovali v državnih ligah. Tekmovanj v državni ligi in državnih prvenstvih se trenutno lahko udeležujejo samo mladinci in mladinke, dečki in deklice pa bodo nastope začeli po sprostitvi ukrepov.

Vodstvo kluba je v dogovoru z igralkami mladinkami ustanovilo žensko ekipo članic. Članice pod imenom ŠB Korte Izola naj bi začele tekmovanja v jeseni v državni ligi za članice. Ekipa naj bi bila sestavljena iz domačih mladink in nekaterih mladih igralk. 

Članki iz rubrike