moder plamen, ogenj, Svet24.si

Požig in poskus uboja v Ljutomeru

Milan Kučan Svet24.si

Kučan razočaran nad Pahorjem

jozef horvat bobo Reporter.si

Novi šok v NSI: Jožef Horvat ni več v igri za ...

soča, 13-letnik, utopitev, kajakaški klub Svet24.si

Utopitev v Soči: deček se je zataknil za večji ...

balskanski bojevnik, dragan tošić Necenzurirano

Lovke afere komunalno blato vodijo do Balkanskega ...

polna luna denar Dobra karma

Razkrivamo: denar vam na polno Luno prikliče ta ...

polona k Njena.si

Polona iz Sanjskega moškega: Stojim na realnih ...

sta
sta
0 25.03.2021 21:39:05

Kamničanke s težavo do vodstva z 1:0

Klemen Brumec
V Kamniku se je začel finale ženskega državnega odbojkarskega prvenstva, v katerem igrata tradicionalna tekmeca Calcit Volley in Nova KBM Branik. Prvo tekmo so dobile Kamničanke, a težje od pričakovanj, saj sta ekipi morali igrati pet nizov.

Calcit Volley - Nova KBM Branik 3:2
(12, -27, -23, 20, 14)
* Športna dvorana Kamnik, sodnika: Markelj (Bled), Milojević (Ljubljana).
* Calcit Volley: Špoljarič, Mihevc 10, Pogačar 3, P. Marušič 3, Š. Marušič, Brulec Kostić 19, Boisa, Zatković 15, Janežič, Charuk 17, Jerala, Radišković 12.
* Nova KBM Branik: Šalamun 2, Winkler, Pahor, Bračko 11, Gradišnik Klanjšček 9, Velikonja Grbac 18, Cikač, Galić, Lorber Fijok 13, Veselinović 2, Avgustinčič, Džaković 16.


Kamniške odbojkarice, ki to sezono v dozdajšnjih treh medsebojnih tekmah Mariborčankam niso oddale niti niza, so zelo prepričljivo odigrale tudi uvodni niz finala končnice. Mariborčanke so korak z njimi držale le do tretje točke, nato so domačinke dosegle tri zaporedne točke, Olivera Brulec Kostić pa je z blokom vodstvo svoje ekipe povečala na 9:4. Tudi po polminutnem odmoru gostujočega trenerja Sama Miklavca Kamničanke bankirkam niso dovolile priključka, kajti po bloku Eve Pogačar je bilo že 16:9 za Calcit Volley. Mariborčanke so imele preveč težav na sprejemu, premalo so bile prodorne tudi v napadu, na drugi strani je kamniški ekipi uspevalo vse.

Drugi niz je bil bolj izenačen. Nobena izmed ekip si ni priigrala večje prednosti, niz je odločila napeta končnica, v kateri so Mariborčanke z blokom Lorene Lorber Fijok izkoristile svojo tretjo zaključno žogo, tri so imele tudi domače odbojkarice.


V tretjem nizu so bile prve v težavah domače odbojkarice, ki so po izenačenju na 7:7 popolnoma popustile na sprejemu. Gostje so na servis Danijele Džaković, dosegla je tudi dva asa, njihov padec izkoristile na najboljši možen način, saj so po točki Taje Gradišnik Klanjšek povedle s 14:7. Rozman je vzel še svoj drugi odmor, po njem pa so Kamničanke na servis Zatkovićeve svoj zaostanek prepolovile (14:17). Pred vstopom v končnico niza je bil zaostanek domače ekipe le še točko (18:19), za mirnejše mariborsko nadaljevanje pa je poskrbela Lorber Fijokova (23:19). Toda le za trenutek, kajti po dveh asih Anje Zorman so imele gostje le še točko prednosti (23:22), vendar je njen naslednji servis končal v avtu, tako da je Mirta Velikonja Grbac z drugo zaključno žogo potrdila vodstvo Nove KBM Branika z 2:1 v nizih.

Z blokom Brulec Kostićeve so bile Kamničanke v četrtem nizu tiste, ki so prišle do nekoliko večje prednosti (10:7), vendar so Mariborčanke po dveh novih napakah izid že na deseti točki izenačile. Prav lastne napake so bile tiste, ki so kamniškim odbojkaricam povzročale največ težav, in eden od razlogov, da so bile po treh nizih v zaostanku. Toda ko so dve napaki zaporedoma naredile še Mariborčanke, je bilo 16:12 za domačo ekipo, ki je na servis Špele Marušič dosegla štiri zaporedne točke za vodstvo z 22:14. Že takrat je bilo jasno, da bo o zmagovalkah prve finalne tekme končnice odločal tie-break, do njega pa so prišle šele po peti zaključni žogi. Izkoristila jo je Lucille Charuk.

Z asom Radiškovićeve so domače odbojkarice odlično začele peti niz, povedle s 4:0, toda po bloku Velikonje Grbac je bilo le še 5:4 za Calcit Volley, z asom Taje Gradišnik Klanjšček pa sta bili ekipi na šesti točki že skupaj. S tem pa težav za Kamničanke še ni bilo konec, kajti po novem bloku Velikonje Grbac so s točko prednosti na menjavo strani odšle Mariborčanke. Vendar so po menjavi Kamničanke dosegle štiri zaporedne točke, a jim tudi to še ni zagotavljalo mirne končnice, kajti po asu Velikonje Grbac so gostje zaostajale le za točko (10:11). Rozman je posegel po odmoru, ki se je njegovi ekipi obrestoval, kajti po točki Charukove je spet lažje zadihala (13:10). A le za kratek čas, kajti bankirke so rešile dve zaključni žogi domače ekipe, ne pa tudi tretje, ko so z lastno napako omogočile calcitovkam vodstvo z 1:0 v zmagah v finalni seriji končnice.

Najučinkovitejša igralka tekme je bila Olivera Kostić, dosegla je 19 točk, dve točki manj je k zmagi prispevala Lucy Charuk, pri Mariborčankah jih je Mirta Velikonja Grbac dosegla 18, od tega pet z bloki, Danijela Džaković pa 16.

Druga finalna tekma bo v ponedeljek, 29. marca, v Mariboru.

Članki iz rubrike