jerca zajc sustersic Dobra karma

Leto dni po težki ločitvi lepa voditeljica ...

beli bik Svet24.si

Velikega belega bika čaka svobodno življenje v ...

aleksandra pivec bobo (3) Reporter.si

Aleksandra Pivec prepričana, da se Jože P. ...

norka, danska, koronavirus Svet24.si

FOTO: Na Danskem norke »vstajajo od mrtvih,« ...

dom danice vogrinec, dso, dom starejših Necenzurirano

Kdo bo odgovarjal za tragično bilanco epidemije

Momčilo Otašević Njena.si

Šverc komerc: Krešo drugič postal očka

alenka godec Njena.si

Pevka Alenka Godec žaluje

STA
STA
1 15.11.2020 21:10:59

Dustin Johnson iz karantene do zelenega suknjiča v Augusti

Reuters
Ameriški golfist Dustin Johnson je zmagovalec 84. mastersa v Augusti. Do zmage na enem od najbolj prestižnih prizorišč največjih turnirjev je prišel s prepričljivo igro v vseh štirih krogih. To je njegov drugi naslov na turnirjih major po OP ZDA 2016.

Šestintridesetletni Johnson je v Augusto prišel kot vodilni igralec na svetu, vendar na stavnicah ni bil glavni favorit, saj ni bilo jasno, kakšna je njegova forma, potem ko je pred dobrim mesecem zbolel za covidom-19. Enajst dni je preživel izoliran v hotelu  imel je le blažje simptome bolezni, na golf igrišča pa se je vrnil šele prejšnji teden na pripravljalnem turnirju v Houstonu.

Johnson je prvi novembrski masters v zgodovini  letošnji je bil z aprila prestavljen zaradi koronske pandemije  in doslej edinega, ki je potekal brez gledalcev, dobil z rekordom štirih dni v Augusti. Zmagal je z rezultatom 20 oziroma z 268 udarci ter tako izboljšal dosežka rojakov Jordana Spietha iz 2015 in Tigerja Woodsa iz 1997, ki sta slavila z osemnajstimi udarci pod parom igrišča.Johnson je najbližja zasledovalca, Avstralca Camerona Smitha in Sungjaea Ima iz Južne Koreje, premagal za pet udarcev. Četrtouvrščeni, Američan Justin Thomas, je zaostal osem udarcev, Južnoafričan Dylan Frittelli in Rory McIlroy iz Severne Irske na petem mestu pa sta porabila še en udarec več.

Petnajstkratni zmagovalec majorjev in branilec naslova Tiger Woods si bo za vedno zapomnil letošnji nedeljski krog. Na igralnem polju 12, paru 3, je potreboval deset udarcev, kar je njegov najslabši rezultat na eni luknji v karieri oziroma v 24-letni profesionalni karieri ali 23.789 odigranih luknjah na turnirjih PGA. Woods je turnir vseeno končal v slogu; na preostalih šestih luknjah je naredil pet birdiejev in z rezultatom 287 zasedel 38. mesto.

Značke: golf, masters

Članki iz rubrike