Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 15.11.2020 18:11:20

Zidanškova z Rusovo osvojila turnir v Linzu

Profimedia
Slovenka Tamara Zidanšek in Nizozemka Arantxa Rus sta zmagovalki teniškega turnirja serije WTA v avstrijskem Linzu. V konkurenci dvojic sta v finalu ugnali prvi nosilki, Čehinji Lucie Hradecko in Katerino Siniakovo s 6:3, 6:4. S tem sta osvojili drugi turnir na najvišji ravni, skupaj pa sta igrali šele petič.

V prvem nizu je prišlo kar do petih odvzemov servisa, enega več pa sta dosegli Zidanškova in Rusova, ki sta do odločilne prednosti prišli v osmi igri in nato v deveti brez izgubljene točke osvojili niz.

V drugem sta Slovenka in Nizozemka takoj prišli do novega brejka in ga tudi potrdili. Prvi nosilki sta sicer v zaključku dvoboja zaigrali bolje in obranili pet zaključnih žogic, po šesti pa sta se Slovenka in Nizozemka druge turnirske zmage v sezoni veselili po uri in šestih minutah.

Odkar sta 22-letna Konjičanka in 29-letnica iz Delfta letos v Acapulcu združili moči v dvojicah, sta dosegli 11 zmag ob le treh porazih, skupaj pa sta igrali na petih turnirjih. Dva sta dobili (Palermo), enkrat pa sta igrali v polfinalu (Praga).


Za Zidanškovo je to tretja turnirska zmaga med dvojicami, potem ko je septembra 2018 skupaj s Srbkinjo Olgo Danilović dobila turnir v Taškentu.

Danes bo v Linzu še finale posameznic, za naslov na zadnjem turnirju sezone se bosta pomerili Belorusinja Arina Sabalenka in Belgijka Elise Mertens.

- Linz, WTA (225.500 dolarjev):
- finale dvojic:
Tamara Zidanšek/Arantxa Rus (Slo/Niz/4) - Lucie Hradecka/Katerina Siniakova (Češ/1) 6:3, 6:4.

Značke: tenis, wta

Članki iz rubrike