Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 15.11.2020 20:25:43

Merkur Maribor z zmago na vrh, blestel MOŽIČ z 30 točkami! (Video)

Jurij Kodrun
Odbojkarji Merkur Maribora so v 10. krogu 1. DOL za moške doma premagali Hišo na kolesih Triglav s 3:1 (-30, 20, 21, 24) in se vsaj začasno prebili na vrh prvenstvene razpredelnice. S tekmo več imajo točko prednosti pred Calcit Volleyjem in ACH Volleyjem.

Za Mariborčane je bila to peta zaporedna zmaga in deveta zaporedna v vseh tekmovanjih, do nje pa so prišli težje, kot je marsikdo pričakoval.

Varovanci Sebastijana Škorca tekme niso dobro začeli. Gosti so jim po zaslugi razpoloženega Andreja Štembergarja Zupana na začetku ušli, povedli s 5:1 in pozneje tudi 14:7. Škorc je moral nekaj ukreniti, v igro je poslal Filipa Uremovića, kar se je izkazalo za dobro odločitev.


Prav Uremović je z blokom zbudil soigralce, predvsem Roka Možiča, ki je začel nabirati točke, z dvema zaporednima asoma je svojo ekipo povsem približal tekmecu, z napadom pa poskrbel za izenačenje na 18:18. Mariborčani so nato kmalu tudi povedli, vodili s 23:21, imeli prvo zaključno žogo, toda tako kot še nekateri pozneje je niso izkoristili, zaradi napak pa dolgi niz izgubili.

Izenačen boj se je nadaljeval tudi v preostalih nizih. V drugem je bil odločilen vstop v končnico, ko so si domači po bloku Možiča priborili tri točke prednosti, podobno je bilo tudi v tretjem, ki so ga prav tako v svojo korist v končnici rešili gostitelji.

V četrtem nizu so gostje nekajkrat vodili za tri točke, nazadnje pri 15:18, toda Možič, ki je bil s 30 točkami najučinkovitejši igralec tekme, in kolegi so našli moči za preobrat. Pri izidu 24:22 so imeli dve zaključni žogi, niso ju izkoristili, zato pa so po drugi zaporedni napaki Janka Breganta, z 22 točkami je bil najučinkovitejši pri Kranjčanih, tretjo.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike