Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 17.02.2020 20:41:54

Messiju, Hamiltonu in Bilesovi prestižna nagrada laureus

profimedia.si
Argentinski nogometaš Lionel Messi in britanski dirkač Lewis Hamilton sta letošnja dobitnika prestižne nagrade laureus. Argentinski nogometni zvezdnik in britanski šestkratni prvak v formuli 1 sta prejela enako število glasov. V ženski konkurenci je zmagala ameriška telovadka Simone Biles, ki je slavila tudi lani in v letu 2017.

Messi je prvi nogometaš v zgodovini, Hamilton pa tretji dirkač, ki sta prejela prestižno športno nagrado laureus. Pred Hamiltonom sta nagrado prejela tudi Nemca Michael Schumacher in Sebastian Vettel.

Messi se ni udeležil današnje gala prireditve v glasbeni dvorani Verti v Berlinu, Hamiltonu pa je nagrado izročil znani francoski nogometni trener Arsene Wenger.


V moški konkurenci so bili poleg Messija in Hamiltona med nominiranci za prestižno nagrado tudi španski teniški igralec Rafael Nadal, ameriški golfist Tiger Woods, španski motociklist Marc Marquez in kenijski maratonec Eliud Kipchog.

Bilesove "protikandidatke" so bile jamajška atletinja Shelly-Ann Fraser-Pryce, ameriška nogometašica Megan Rapinoe, ameriška atletinja Allyson Felix, japonska teniška igralka Naomi Osaka in ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin.

Ekipa leta je moška španska košarkarska reprezentanca, ki je slavila na lanskem svetovnem prvenstvu na Kitajskem. Za to nagrado so se potegovali tudi angleška nogometna ekipa Liverpool, ameriška ženska nogometna reprezentanca, moštvo formule 1 Mercedes, ragbi reprezentanca Južne Afrike in kanadska košarkarska ekipa v ligi NBA Toronto Raptors.

Značke: šport, nagrada

Članki iz rubrike