Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 12.05.2019 20:54:19

Mladinci presegli načrte in prišli do srebra

Zdravko Štrukelj je bil izredno zadovoljen s fanti.
psno
Drugi dan na kegljaškem SP v Rokycanyju na Češkem je bil namenjen ekipni tekmi med mladinci, kjer so slovenski mladeniči ponovno navdušili.

Trener naše ekipe Zdravko Štrukelj se je odločil, da kot prvega pošlje na stezo Kočevca Nejca Požuna. Mladi Nejc je zelo dobro opravil sicer težko nalogo in nastop zaključil na 580 kegljih. To je bila dobra osnova za našo reprezentanco. Kot drugi je takoj za Nejcem na stezo prišel Tilen Topolšek, za katerega je to bil mednarodni krst. Mladi član Impola iz Slovenske Bistrice se ni ustrašil konkurence in pod taktirko trenerja Štruklja razbijal v igri na polno. Ob tem je zelo suvereno odigral tudi na čiščenju in prišel do zanj izvrstnih 619 podrtih kegljev, kar je našo ekipo poneslo v ožji krog za kolajne. Malce uspešnejši na polovici so bili le Nemci, medtem ko so si ostali že nabrali manjši zaostanek. Po koncu tekmovanja se je šele videla prav vrednost rezultata našega Tilna, ki bo v septembru napolnil 19 let. Njegov rezultat je bil drugi najboljši in le Nemec Axthelm je bil boljši od njega za 10 kegljev.


Slovencem je tako lahko zrasla samozavest in Mariborčan Anej Kranjc je zelo zanesljivo prišel do lepih 591 podrtih kegljev. Slovenci so bili še bolj trdno na drugem mestu, zaostanek za Nemci pa se je zmanjšal na 29 kegljev razlike. Kot zadnji je v naši vrsti nastopil aktualni svetovni posamični mladinski prvak Denis Pašić. Pivčan je zelo umerjeno odigral in prišel do 592 podrtih kegljev. S tem je Slovencem že zagotovil najmanj srebrno kolajno, pa čeprav je moral na stezo še zadnji blok osmih igralcev. Na drugi strani je tudi zadnji Nemec odigral predvsem za čim boljše izhodišče za kombinacijo. Še preden so padle zadnje krogle na stezah, je trener Štrukelj že lahko sprejemal čestitke, saj so fantje ne samo izpolnili cilj, ampak so ga kar močno presegli. Srebrno odličje je res lep dosežek.



Še preden je bila uradna razglasitev, je Domžalčan Zdravc, kot ga kličejo, dejal: "Seveda sem ponosen na fante. Vsi so odigrali maksimalno odlično. Na koncu smo lahko prezadovoljni s samim rezultatom, kot tudi s srebrom. Nemci so bili tokrat vseeno malce premočni. Časa za proslavo ne bo, saj na že jutri čaka tekmovanje v dvojicah. Tudi tu se moramo dobro zbrati in napraviti čim boljši rezultat."

Ob pregledu posamičnih rezultatov je padlo v oči, da se je vsa slovenska četverica in tudi nemška četverica uvrstila med najboljših štirinajst. Ta podatek veliko pove o tem, da so bili tako Nemci kot naši močno premočni za konkurenco.



Izidi, mladinci
1. Nemčija 2434 (A. Karl 606, S. Axthelm 629, J. Stratz 584, T. Brachtel 615)
2. Slovenija 2382 (N. Požun 580, T. Topolšek 619, A. Kranjc 591, D. Pašič 592)
3. Slovaška 2304 (M. Kotula 547, L. Nestes 561, E. Gallo 606, R. Kucko 590)
4. Češka 2279
5. Hrvaška 2274
6. Poljska 2258
Galerija

Članki iz rubrike