Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 12.05.2019 19:44:45

Del afere Seefeld tudi Danilo Hondo

Max Hauke ujet pri krvnem dopingu.
Facebook
Nekdanji nemški kolesar Danilo Hondo je priznal, da je bil stranka erfurtskega zdravnika Marka S. in da si je pri športnih uspehih pomagal z nedovoljenimi poživili. Gre za nov kamenček v mozaiku dopinške afere, ki je izbruhnila na letošnjem SP v nordijskem smučanju v avstrijskem Seefeldu.

V pogovoru za nemško televizijo ARD je Hondo priznal, da je z zdravnikom sodeloval leta 2011. "Imel sem šibek trenutek in po pogovorih se je pojavila tudi radovednost, kaj se bo zgodilo. Kaj je krvni doping? Kakšni bodo učinki?" je dejal kolesar in dodal, da ga je zdravnik prepričal, da si z dopingom pomagajo skoraj vsi športniki.

Takrat je bil Hondo član ekipe Lampre. S zdravnikom je nato prenehal sodelovati v letu 2012, za usluge pa mu je plačal 30.000 evrov. Leta 2014 je Hondo nato sklenil 18-letno kariero in leta 2016 postal selektor Švice, kjer živi že dlje, a so tam danes sodelovanje z njim prekinili.



Doslej je znano, da naj bi zdravnik Mark S. postavil pravo mrežo oskrbovanja športnikov z nedovoljenimi poživili. Preiskovalci so doslej potrdili, da je v afero vpletenih najmanj 21 športnikov iz osmih držav.

Hondo, ki je med drugim dobil dve sprinterski etapi na Giru d'Italia, blestel pa je tudi na stezi, je bil zaradi jemanja nedovoljenih poživil kaznovan že leta 2005, čeprav je takrat zatrjeval, da je nedolžen, sledilo pa je dolgotrajno sodniško pravdanje.

Značke: kolesarstvo, doping

Članki iz rubrike