zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

STA
STA
0 12.05.2019 18:32:09

Kitajec Wei in Madžarka Pota zmagovalca MOPS na Otočcu

Kitajec Wei Shihao in Madžarka Georgina Pota sta zmagovalca 19. Mednarodnega prvenstva v namiznem tenisu na Otočcu. Wei, ki sicer nastopa pod hrvaško zastavo, je v finalu s 4:2 ugnal Poljaka Jakuba Dyjasa, Pota pa je bila s 4:3 boljša od Ukrajinke Margarite Pesocke.

Wei za Hrvaško nastopa na lastno željo in na lastne stroške (državljanstva nima, zato lahko Hrvaško zastopa na turnirjih, ne pa na največjih tekmovanjih), doslej je svoj največji dosegel lani, ko je bil polfinalist odprtega prvenstva Belorusije.

Na Otočcu je moral v kvalifikacije, v katerih je premagal tudi Slovenca Andraža Novaka, nato je v prvem krogu ugnal drugega nosilca Nemca Ricarda Waltherja, v četrtfinalu lanskega finalista Slovaka Lubomirja Pišteja, v polfinalu pa Japonca Takuyo Yina.

Čeprav je lani na evropskem prvenstvu osvojil bronasto kolajno, tudi Dyjas ni bil med favoriti, med nosilci je bil šele 12. A v Sloveniji, na katero nima ravno lepih spominov, saj je proti slovenskim igralcem redno izgubljal, je igral odlično, med drugim je v polfinalu s 4:1 premagal prvega nosilca Avstrijca Daniela Habesohna. Solidno se je v finalu upiral tudi Kitajcu, a le do izida 2:2, zadnja niza je nato Wei gladko dobil.


Nekoliko manj presenetljiv kot moški, vsaj sodeč po vrstnem redu nosilk, je bil ženski finale, v katerem sta se srečali druga nosilka Pota in šesta nosilka Pesocka. Dekleti sta pokazali atraktiven namizni tenis, v dolgem dvoboju, polnem preobratov, pa je bila boljša 34-letna Madžarka. Zanimivo je, da je svojo prvo mednarodno tekmo odigrala leta 2001 proti Slovenji Petri Dermastiji, ki je sedmi niz dobila z izidom 15:13.

Pota je že v polfinalu zmagala s 4:3, boljša je bila od Wai Yam Minnie Soo iz Hongkonga; Pesocka je v polfinalu premagala Japonko Satsuki Odo, pred tem pa je bila v četrtfinalu boljša od Američanke Lily Zhang, ki je v osmini finala izločila prvo nosilko Portoričanko Adriano Diaz.

Pri moških dvojicah sta zmagala Brazilca Eric Jouti in Gustavo Tsubai, pri ženskih pa Japonki Miyuu Kihara in Miyu Nagasaki.

Slovenci na domačem turnirju niso imeli uspeha. V drugi krog se je uvrstil le Deni Kožul, ki pa je nato po ogorčenem boju moral priznati premoč Dancu Andersu Lindu. Ta je nato naslednji dvoboj s 3:4 izgubil proti prvemu nosilcu Habesohnu.

Članki iz rubrike