jin jang Dobra karma

Jin in jang: stik nasprotij oziroma človek je bog...

ttt Svet24.si

Želela se je ločiti, sodil ji je z nožem. ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

Tamara Korošec Njena.si

Tamara po koncu razmerja ognjevita po srcu in ...

hana luz Njena.si

Hana nima več tako polnih ustnic

STA
STA
0 12.05.2019 16:49:32

Slovenke na EP z Madžarsko, Hrvaško in Nemčijo

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede bo julija na evropskem prvenstvu na Madžarskem v predtekmovanju igrala v skupini A z Madžarsko, Hrvaško in Nemčijo, je danes določil žreb tekmovanja v Budimpešti. EP v odbojki sede bo na Madžarskem potekalo med 15. in 20. julijem.

Slovenskim odbojkaricam, ki so doslej na evropskih prvenstvih osvojile že dva naslova in skupno devet medalj, zadnjo leta 2015, ko so v Podčetrtku prišle do brona, je žreb namenil skupino A.

"Z žrebom sem zadovoljen, skupina sama je ugodna. Ugodna je še tudi, če si v njej zmagovalec, saj to pomeni, da se srečaš z nekoliko lažjimi nasprotniki, v polfinalu pa naletiš na zelo močnega tekmeca. Na nas je, da bomo skušali dva meseca trenirati na vso moč. Cilj bo osvojiti prvo mesto v skupini in se skozi četrtfinale prebiti v polfinale. A na takih tekmah je vse odprto. Hrvatice in Madžarke precej dobro poznamo, medtem ko Nemke na vsako prvenstvo pridejo v spremenjeni zasedbi. Zagotovo se podajamo v boj za prvo mesto," je žreb ocenil slovenski selektor Simon Božič.

Na EP bo Slovenijo zastopala samo ženska ekipa. Slovenski odbojkarji so sicer po dolgih 17 letih spet nastopili na uradnih tekmovanjih. Najprej so slavili na conskem prvenstvu v Franciji in si zagotovili mesto v kvalifikacijah za EP, nato pa le za las zgrešili uvrstitev v Budimpešto.

Značke: šport, invalidi, odbojka

Članki iz rubrike