018mv Dobra karma

»Če je moški do žensk preveč prijazen, se to ...

princ harry, meghan marklejpg Svet24.si

FOTO: Za Harryja in Meghan bo vsega konec 1. ...

melania trump bozic nacrti tw1 Reporter.si

Poglejte, koga vse je Melania pripravljena ...

starejša ženska Svet24.si

»Tega vam ne bomo plačali. Pa čeprav bo zaradi ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

STA
STA
0 08.05.2019 19:24:53

Lara Opeka blizu uspeha kariere

Na Otočcu se je s kvalifikacijami začel Seamaster challenger turnir za Mednarodno odprto prvenstvo Slovenije. Za uvrstitev na glavni turnir se bori tudi 19 Slovencev.

Uvrstitev med najboljših 32 bi za večino pomenila velik uspeh, a že po prvem dnevu je jasno, da se štirim predstavnikom gostiteljev, ki so neposredno uvrščeni na turnir, ne bo pridružilo veliko rojakov. Najlepšo priložnost je zapravila Lara Opeka, nekaj igralcev se bo za glavni turnir potegovalo v četrtek.

Po prvem dnevu dobro kaže Urošu Slatinšku, ki je premagal Mathio Girardija iz San Marina, za napredovanje v dodatne kvalifikacije se bo pomeril z Luksemburžanom Ericom Glodom. Z zmago je tekmovanje začel tudi Tilen Cvetko, ki je ugnal Srba Dimitrija Levajca in se mu tako oddolžil za poraz pred dnevi na prvenstvu Srbije.

Po dva poraza, ki sta pomenila konec upov, so zabeležili Erik Paulin, Matevž Črepnjak, Damjan Zelko, Andraž Avbelj, Miha Grampovčnik, Mitja Horvat in Tilen Novak, slednji je med drugim izgubil proti Ukrajincu Oleksandru Diduhu, ki ima v svoji karieri že precej lepih skalpov.

Le za odtenek so bila uspešnejša dekleta. Ana Tofant je gladko premagala Romunko Arino Singeorzan, drugo tekmo bo imela jutri. Veliko priložnost je zamudila Lara Opeka, najprej je bila boljša od Čilenke Judith Morales, proti Švedinji Christini Kallberg vodila z 2:1 v nizih in imela dve zaključni žogici, a ju je zapravila, nato pa izgubila tudi peti niz.Tjaša Novak pa je v dvoboju s Filippo Bergand dobila prvi niz, nato pa ji je preostala dva Švedinja zaradi poškodbe predala.

Dva dvoboja so izgubile Katarina Stražar, Urška Čokelj, Gaja Mavri, Lea Paulin, Špela Trelec in Nina Zupančič.

Na glavni turnir so neposredno uvrščeni Deni Kožul, Peter Hribar, Alex Galič in Aleksandra Vovk.

"Mogoče sem pričakovala kakšno zmago več," je dejala selektorka moške reprezentance Andreja Ojsteršek Urh, podobno je razmišljala njena sestra Vesna, selektorka deklet: "Upam, da vsaj Ana jutri končno premaga Andreo Todorović in se uvrsti na turnir."

Članki iz rubrike