zvezdana-mlakar-5 Odkrito.si

V popolni tajnosti: Zvezdana Mlakar presenetila s ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 22. maja

maxresdefault Petisvet.si

Predstavljamo vladarja pekla in njegovo druščino

heinz-christian strache Svet24.si

Oglasil se je Strache: trdi, da bo razkrinkal ...

Ulrika Jonsson Svet24.si

Televizijska voditeljica po 11 letih zakona: v ...

Ula Kokalj  zasebni arhiv2 Njena.si

Predstavljamo vam srčno teto iz ozadja Delovne ...

nejc Njena.si

Presenečenje: Nejc v šov ni prišel po ljubezen

STA
STA
0 07.05.2019 19:29:32

Donald Trump odlikoval Tigerja Woodsa

Profimedia
Ameriški predsednik Donald Trump je enega najboljših igralcev golfa na svetu Tigerja Woodsa odlikoval z najvišjim civilnim odlikovanjem v ZDA, predsedniško medaljo svobode. Triinštiridesetletni Woods je že četrti golfist, ki je dobil to priznanje, a je najmlajši med vsemi.

Ameriški predsedniki radi igrajo golf in Trump pri tem ni izjema. Golf, ki pri množicah ne uživa veliko zanimanja, je bil do Woodsovega prihoda na svetovni vrh pred več kot desetletjem bolj ali manj šport premožnih belcev.

Woods je to spremenil, kar mu je priznal tudi Trump, ki ga je opisal kot legendo, ki je preobrazila ta šport. Woods je na zadnje spet navdušil aprila, ko je po 11 letih spet osvojil enega od turnirjev velike četverice.

Trump in Woods imata sicer dolgo zgodovino sodelovanja. Ko je temnopolti golfist leta 1997 osvojil svoj prvi masters, ga je newyorški bogataš povabil v svoj danes že propadli kazino Taj Mahal v Atlantic Cityju in se sončil v športnikovi slavi na rdeči preprogi pred več kot 2000 navijači.Trumpovo igrišče v Doralu na Floridi ima posebno vilo za goste, ki nosi ime po Woodsu, ki je leta 2014 na veliko hvalil bodočega predsedniškega kandidata in potem tudi predsednika ZDA.

Woods je v Dubaju oblikoval igrišče z 18 luknjami za Trumpovo organizacijo, s katero predsednik še vedno služi denar, kljub temu, da je predsednik in naj to ne bi bilo etično, ampak za Trumpa je vse, kar ni z zakonom prepovedano, sprejemljivo.

Poznavalci golfa sicer pravijo, da si je Woods odlikovanje zaslužil in kritik ne bi bilo, če bi mu ga, na primer, podelil Barack Obama. Ta je podobno odlikoval Charlieja Sifforda, njegov predhodnik George Bush mlajši pa je odlikovanji podelil Arnoldu Palmerju in Jacku Nicklausu.

Značke: golf, odlikovanje, zda

Članki iz rubrike