zirija znan obraz 2019 Odkrito.si

Zamenjali so uveljavljene žirante oddaje Znan ...

termometer Svet24.si

So bila poletja nekoč res precej bolj mila, kot ...

lev Petisvet.si

Najbolj zanimive lastnosti ljudi, ki so rojeni v ...

kombi, blejsko jezero, vlečenje Svet24.si

VIDEO in FOTO: Nenavaden dogodek na Bledu: vozilo ...

podmornica, kim džong un Svet24.si

FOTO: »Jedrski« Kim skrbno preveril povsem novo ...

zorjan haller pereira Njena.si

Jonatan Haller zmagal v portugalskem glasbenem ...

Tjaša Železnik Njena.si

Zvezda Usodnega vina pokazala prelepo sestro

Tea Starc
Tea Starc
0 07.05.2019 18:32:10

Slovenski Argentinec za Slovenijo v tenisu

Tomás Lipovsek Puches med lanskim turnirjem v Portorožu
psno
Slovenska teniška reprezentanca bo odslej močnejša za specialista za igro dvojic, kar je spodbudno za letošnjo sezono tekmovanja v Davisovem pokalu, ko se bo Slovenija v 2. evro-afriški skupini, od 12. do 14. septembra, pomerila v gosteh z Egiptom.

Njene vrste bo okrepil 26-letni Tomás Lipovsek Puches, rojen 17. aprila 1993. Oče je Slovenec, Tomas pa z mamo živi v Argentini. Lani je nastopil na najmočnejšem teniškem turnirju v Sloveniji Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu, kjer je skupaj z Aljažem Radinskim izpadel v 1. krogu, a je njegova teniška vrednost precej višja. Tomas ali Tomaž po slovensko je bil marca 2018 na 200. mestu lestvice ATP v konkurenci dvojic, v tem letu pa je kar štirikrat prišel do polfinala na turnirjih serije challenger, torej takšnih, kot je portoroški. Trenutno je Lipovšek Puches na 273. mestu, med posamezniki pa 538. Čeprav v večini nastopa le v konkurenci dvojic, pa je pred tremi leti dosegel zelo spodobno ATP uvrstitev med posamezniki, saj je bil aprila 2016 na 250. mestu.

Z Lipovškom je stike navezal selektor slovenske reprezentance Miha Mlakar, ki je dodal: "Igra dvojic je bila od nekdaj naša največja težava. Nikoli nismo imeli izrazitih specialistov za ta del Davisovega pokala, ki je lahko še kako pomemben. Pričakujem, da nam bo Tomas Lipovšek Puches pomagal v dvojicah, predvsem pa da bo razbremenil Aljaža Bedeneta, ki je moral v letu 2018 igrati tako med dvojicami kot med posamezniki."

Zaradi čimprejšnjega privajanja in uigravanja s slovenskimi teniškimi igralci bo Tomás Lipovsek Puches že ta teden v nemškem Troisdorfu (turnir ITF) v dvojicah nastopil z Nikom Razborškom (596.).

Članki iz rubrike