ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 07.05.2019 21:43:23

Po nove točke v Baku deseterica judoistov

Reuters
Judoisti po krajšem premoru nadaljujejo sezono z grand slamom v Bakuju v Azerbajdžanu, kjer je olimpijska prvakinja Tina Trstenjak na lanskem svetovnem prvenstvu osvojila bronasto odličje. Slovenija bo na tekmo najvišjega ranga poslala kar deseterico tekmovalcev.

Udarni slovenski tekmovalki bosta vnovič Tina Trstenjak in Andreja Leški v kategoriji do 63 kilogramov. Alfa in omega slovenske stroke Marjan Fabjan pa ne skriva, da veliko pričakuje tudi od Maruše Štangar, Kaje Kajzer, Klare Apotekar, Ane Velenšek in Adriana Gomboca. "Vsi imajo možnost, da se borijo za odličja. Visoka mesta so še kako pomembna, saj zbirajo točke za olimpijske igre v Tokiu 2020, obenem pa bodo uspehi še kako prav prišli pred naslednjimi močnimi tekmami, tudi evropskimi igrami v Minsku," pravi Fabjan, ki pa kot edini veliki cilj sezone izpostavlja svetovno prvenstvo v Tokiu, ki bo tudi olimpijska generalka.

Ob že omenjenih bodo v Bakuju priložnost dobili še Anka Pogačnik, Vito Dragić in Andraž Jereb, za Turčijo pa je prijavljen tudi nekdanji Fabjanov varovanec Mihael Žgank. "Vse čaka izredno težka tekma. Prijavljene so praktično vse velesile - Japonci, Francozi, bivše ruske države, Nemci, .... Točk za olimpijske igre nihče ne misli podariti brez boja. Na srečo tudi za svoje tekmovalke lahko rečem, da so zdrave in pripravljene za dobre borbe," je za STA še dejal Fabjan.



Bolj zadržan je z napovedmi Rok Drakšič, ki med drugim skrbi za evropskega prvaka Gomboca in Kajzerjevo. "Za nas je to generalka pred evropskimi igrami in tekma bo pokazala, kje smo in kako pripravljena je konkurenca. Glede na prijave bo izredno močna, mi pa smo malce oslabljeni, saj je Adrian končno zdrav, nikakor pa še ni 100-odstotno pripravljen, Kaja pa še v torek piše maturo in se nato z nami v sredo odpravlja v Baku," je tik pred potjo ob Kaspijsko morje dejal Celjan, ki bodi bežigrajski judo.

V boju za olimpijske vozovnice Fabjan napoveduje močno udeležbo tudi na tekmi 14 dni kasneje na Kitajskem. Obenem pa opozarja na vrhunec domače sezone in evropski pokal, ki bo 25. in 26. maja v Podčetrtku, kjer bodo prav tako priložnost dobili nekateri mlajši slovenski tekmovalci, nosilci odličij za EP in SP v svojih starostnih kategorijah.

Značke: judo, svetovni pokal

Članki iz rubrike