tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

bk
bk
0 13.03.2019 13:43:23

Lov na še zadnje točke

Julija Bogatin in Eva Cikajlo
Zimska sezona se počasi bliža koncu, igralci in igralke pa na zadnjih turnirjih lovijo točke za lestvico Tenis Slovenije, ki se bo spremenila 1. aprila.

Konec tedna so tako potekali finalni turnirji za dečke in deklice do 12 let v Litiji in Mariboru ter OP za fante in dekleta v Celju in Ljubljani. Mlajši so nastopali na turnirjih A in B. Na A-turnirju deklic sta se v finale uvrstili prva nosilka Julija Bogatin (Luka Koper), ki je v polfinalu s 6:3, 6:1 premagala Niko Perić (Celje), in tretja nosilka Eva Cikajlo (Radomlje), ki je v polfinalu s 6:4, 7:5 izločila drugo nosilko Zalo Vnuk (TK Talum). V finalu je s 6:2, 6:2 slavila Bogatinova, ki se že resno spogleduje tudi z vodilnim mestom na lestvici do 12 let. To je bila namreč njena druga zaporedna zmaga na turnirjih do 12 let, tokrat sicer v odsotnosti prve igralke Nale Kovačič, ki pa v medsebojnih obračunih trenutno zanesljivo vodi s 7:1. Vsekakor bo boj za vrh lestvice deklic do 12 let zanimiv, saj sta vodilnima igralkama vedno bližje tudi Zala Vnuk in Eva Cikajlo. Na B-turnirju deklic sta se za zmago borili Tia Strbad (Bobi), v polfinalu je s 6:1, 6:3 premagala Janjo Jenko (Triglav), in Kaja Kadak Ocvirk (Maja), ki je bila v drugem polfinalu s 6:2, 6:2 boljša od Ane Kucler (Šport plus). Boljša je bila Kadak Ocvirkova, ki je zmagala s 6:3, 6:4 in se veselila drugega zaporednega naslova na B-turnirjih do 12 let.

Na A-turnirju dečkov sta se za naslov merila prvi nosilec Luka Albreht (TK CC), ki je v polfinalu s 6:1, 6:4 premagal sedmega nosilca Luko Petrovića (Slovan), in tretji nosilec Matic Hribar (TK CC), ki je v drugem polfinalu s 6:3, 6:1 izločil petega nosilca Žigo Šeška (As Litija). V finalu je bil s 6:0, 6:2 boljši Albreht, ki je tako samo utrdil vodilno mesto na lestvici dečkov do 12 let. Na vrhu se mu bo na drugem mestu lestvice zdaj pridružil Hribar Matic. Za Luko Albrehta je to drugi naslov na turnirjih do 12 let v karieri. Na B-turnirju sta bila finalista Jaka Rakar (Bobi), v polfinalu je s 6:2, 6:1 izločil Izaka Capudra (Radomlje), in Nejc Kalin Šuštaršič (Maja), ki je bil v drugem polfinalu s 6:1, 6:3 boljši od klubskega kolega Jana Najzerja. Finalni obračun je s 6:3, 6:0 dobil Rakar. Fantje do 16 let so A-turnir igrali v Celju, kjer je bil med favoriti za zmago tudi domačin Lun Obrul. Presenečenja vendarle ni bilo in turnir se je končal z zmago prvega favorita in vodilnega igralca na lestvici do 16 let Aljaža Jerana (Radomlje). Jeran je namreč v polfinalu s 7:6 (5), 6:2 izločil Obrula, Nejc Žunič (Šport plus) pa je bil v drugem polfinalu s 3:6, 7:6 (6), 6:1 boljši od presenetljivega polfinalista Maja Najvirta Kolariča (ŽTK Maribor). Spremljali smo zanimiv finalni obračun, v katerem je Jeran potrdil vodilno mesto na lestvici TS in v zadnjem obdobju odličnega Žuniča premagal s 4:6, 6:0, 6:1. Jeran ima na lestvici še naprej veliko prednost pred zasledovalcem Borom Artnakom, Žunič pa se bo na novi lestvici z devetega pomaknil na peto mesto. Jeran je dosegel tretjo zmago na OP do 16 let, ima pa tudi naslov zimskega državnega prvaka iz lanske sezone. B-turnir fantov je osvojil Marko Požonec (TK CC); v finalu je bil s 6:4, 6:3 boljši od Nala Soka (TC Ljubljana). Pri dekletih sta se v finale uvrstili prva nosilka Pia Marija Rebec (TC Ljubljana), ki je v polfinalu s 7:6 (1), 6:1 premagala Meto Marenk (Medvode), in druga nosilka Brina Šulin (Radomlje), ki je v drugem polfinalu s 4:6, 6:2, 6:4 premagala Evo Muller Uhan (TC Ljubljana). V finalu je slavila Pia Marija Rebec, ki je bila od Šulinove boljša s 5:7, 6:4, 6:0. Za Pio Marijo je to tretja zmaga na turnirjih do 16 let, na novi lestvici pa se bo s tretjega povzpela na prvo mesto. Napredovala bo tudi Šulinova, in sicer s petega na drugo mesto.

076-15-Planinsek Kupcic
Filip Jeff Planinšek in Jan Kupčič

Za las v finalu

Na turnirju ITF 3. ranga v Trnavi je kot zadnji slovenski predstavnik med posamezniki v četrtfinalu izpadel Filip Jeff Planinšek. S 6:3, 6:4 ga je premagal Francoz Raphael Perot, 198. mladinec sveta. Še bolje mu je šlo v konkurenci dvojic, kjer sta se z Janom Kupčičem uvrstila v finale. V polfinalu sta s 3:6, 6:1, 10:6 premagala britansko dvojico Peter Alam in Finn Murgett. V finalu sta bila njuna nasprotnika Slovaka Janos Fekete in Kristof Minarik. Naša dvojica je klonila v podaljšani igri odločilnega tretjega niza. Slovaka sta zmagala s 5:7, 6:4, 10:6. Na turnirju TE v čeških Milovicah sta se v finale konkurence dvojic uvrstila Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko. V polfinalu sta s 6:4, 6:2 premagala drugopostavljeni par iz Češke, Jakuba Nicoda in Oldricha Vejsickyja. V finalu sta za novo zmago na turnirjih TE igrala s Čehoma Simonom Myslivecom in Patrikom Homolo, a izgubila s 6:7 (5), 3:6. Gal in Sebastian sta sicer zelo uspešna dvojica, saj sta v letu 2019 že osvojila turnir v Stavangerju in bila polfinalista v Bergnu, v letu 2018 pa sta bila zmagovalca turnirjev v Čakovcu in Mariboru ter za nameček še finalista na drugem turnirju v Mariboru in Pančevu.

076-15-potocnik dominko
Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko s trenerjem


Zelo uspešna igralka dvojic je tudi Petja Drame, ki je tokrat s soigralko Klaro Vukičević iz Hrvaške nastope končala v polfinalu. Tu sta ju s 6:1, 6:3 premagali Nemka Carolina Kuhl in Ukrajinka Darja Jesijpčuk. Tudi Petja je letos že dvakrat stala na zmagovalni stopnički, saj je osvojila turnir dvojic v Stavangerju in Bergnu.

Blaž Rola je ATP-challenger v kitajskem Šenzenu (81.240 USD) začel z zmago. V prvem krogu je bil njegov nasprotnik 34-letni Japonec Go Soeda, trenutno 205. igralec sveta. Blaž je srečanje zanesljivo dobil po tem, ko je v prvem nizu nasprotniku odvzel servis v zadnji, deseti igri, v drugem nizu, ko je dosegel pet od šestih asov, pa mu je to uspelo še dvakrat. Srečanje je trajalo uro in pol. Ta teden bodo na članskih turnirjih v tujini nastopili še Mike Urbanija in Nik Razboršek v Poreču, Matic Špec v ameriški Arcadiji in Anže Arh v tunizijski Tabarki. Na mladinskem turnirju Tennis Europe do 16 let na češkem igrata Aljaž Kirbiš in Ela Nala Milić. Kirbiš je tekmo prvega kroga igral s Poljakom Michalom Osomanskim in zmagal s 6:3, 6:1. 

Galerija

Članki iz rubrike