Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 13.03.2019 08:07:45

Nemec šokiral ĐOKOVIĆA, ki je RAZBIJAL LOPARJE in reklamni pano (video)

Reuters
Na teniškem turnirju v Indian Wellsu sta se poslovila prva nosilca oziroma vodilna igralca na svetu, Novak Đoković in Naomi Osaka. Srba je med gledalce poslal Nemec Philipp Kohlschreiber, ki je slavil s 6:4, 6:4, od Japonke pa je bila boljša Švicarka Belinda Bencic s 6:3, in 6:1.

Pogrom najboljših je nadaljevala Romunka Simona Halep, druga nosilka, ki po treh nizih ni bila kos Čehinji Marketi Vondroušovi (6:2, 3:6, 6:2).

Zmagovalec zadnjih treh grand slamov je bil vidno nejevoljen in se je med dvobojem večkrat znesel na loparjem. Njegov dvoboj je bil sicer na sporedu že v ponedeljek, a sta ga igralca zaradi dežja po vsega eni odigrani igri končala šele dan kasneje.

"Zagotovo bi imel večje možnosti, če bi igrala zvečer. Pogoji so bili popolnoma drugačni. Žoga se je odbijala veliko višje in Philipp je odlično koristil svoj spin udarec. Čestitam mu za taktično odlično predstavo. Spravil me je izven cone udobja," je po dvoboju dejal Đoković.

Od nosilcev se je poslovil še šestopostavljeni Japonec Kei Nishikori - premagal ga je Poljak Hubert Hurkacz, medtem ko sta v osmino finala brez težav napredovala Švicar Roger Federer, ki je ugnal rojaka Stana Wawrinka (6:3, 6:4), in Španec Rafael Nadal, ki je bil boljši od Argentinca Diega Schwartzmana (6:3, 6:1).


Med dekleti je izgubila zmagovalka zadnjih dveh grand slamov in branilka naslova, ki je ravno lani v Indian Wellsu začela svoj pohod proti številki ena na svetu.

Proti triindvajseti igralki na svetu Belindi Bencic ni našla svoje igre in Švicarka je po zgolj 66 minutah napredovala v četrtfinale.

"Nekoč bi se od takšnem porazu počutila zelo depresivno, zdaj pa sem povsem ok, saj vem, da sem dala vse od sebe. Belinda je igrala res fenomenalno in prav nič nisem mogla storiti, da bi ji preprečila zmago," je dejal Naomi Osaka.

Benciceva, ki bo ta teden praznovala 22. rojstni dan, se vrača v svetovni vrh po nizu poškodb, ki so celo ogrozile njeno nadaljnjo kariero. Februarja je na poti do naslova na turnirju v Dubaju premagala dve igralki iz Top 10.

"Ta zmaga mi seveda veliko pomeni. Naomi je vendarle prva igralka na svetu in v prejšnjih mesecih je osvojila vse, kar se je dalo. Zelo sem zadovoljna s svojo igro. Počutim se samozavestno in močno," je dejala Švicarka.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike