900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 29.09.2018 19:04:43

Brazilci šestič v finalu odbojkarskega SP

www.alesfevzer.com
Brazilska odbojkarska reprezentanca je prvi finalist svetovnega prvenstva v Italiji in Bolgariji. Olimpijski prvaki so v polfinalu s 3:0 (22,21, 22) premagali Srbijo, zmago so si zagotovili predvsem z zbrano igro v končnicah.

Brazilci, ki so se v finale svetovnega prvenstva uvrstili že petič zapored in šestič nasploh, se bodo v finalu pomerili z zmagovalcem drugega polfinala med Poljsko in ZDA.

Brazilci, ki so na prvenstvu v 11 tekmah le enkrat izgubili, so tekmo zelo dobro začeli. Z odličnimi servisi so prišli do vodstva 9:5, ob drugem tehničnem odmoru pa so že vodili s 16:11. Servisi Marka Ivovića so Srbijo pripeljali do le točke zaostanka, toda v končnici so bile carioce bolj zbrane, po bloku Douglasa so povedle s 24:20, niz pa dobile s 25:22.

Začetek drugega niza je bil izenačen, prvo občutnejšo prednost so si trikratni svetovni prvaki priigrali po bloku Lucasa, ko so povedli z 19:15, pri 24:18, ko je Ivović poslal žogo izven igrišča, so že veselili vodstva z 2:0. Sicer nekoliko prehitro, saj so Srbi ubranili tri zaključne žoge, četrte pa vendarle ne.



V tretjem nizu je Srbija, ki je doslej na svetovnih prvenstvih Brazilijo premagala enkrat, trikrat pa izgubila (vse tekme so se končale z izidom 3:1), imela pobudo, v prvem delu niza vodila, pred drugim tehničnim odmorom pa so do prvega vodstva prišli tekmeci. Do izida 19:19 je bilo še vse videti odprto, toda končnico so spet bolje odigrali Brazilci, ki so se veselili zmage.

Srbi tako ostajajo pri enem finalu na svetovnih prvenstvih, na katerih so doslej osvojili dve kolajni, srebro in bron.

Najučinkovitejši igralec tekme je bil s 16 točkami Aleksandar Atanasijević, pri Brazilcih je 11 točk dosegel Douglas.

Značke: odbojka, sp

Članki iz rubrike