merceva Odkrito.si

Vrnitev po dveh desetletjih! Se še spomnite te ...

gabrielle carahan Svet24.si

Potrjeno: 22-letno hčer znanega glasbenika ...

ženska Petisvet.si

10 čudežnih živil, ki ubijajo staranje kože

thordis-elva 2 Svet24.si

S svojim posiljevalcem je napisala knjigo o ...

zala kralj gašper šantl Svet24.si

Evrovizijski šok: napaka pri glasovanju, ...

Rene Mlekuž je presrečen, ker jo je našel Njena.si

Znan Slovenec po ločitvi pokazal novo izbranko

Hajdi Korošec- foto 1 Njena.si

Nepričakovan udarec: Hajdi golo iskreno o raku

STA
STA
0 29.09.2018 19:49:51

Evropa v Ryderjevem pokalu po drugem dnevu vodi z 10:6

Reuters
Po drugem dnevu Ryderjevega pokala, dvoboja reprezentanc ZDA in Evrope v golfu, bolje kaže gostiteljem. V Parizu evropska reprezentanca vodi z 10:6.

Evropska zasedba je prvi dan končala z vodstvom 5:3, potem ko je popoldne nadoknadila začetni zaostanek. Danes je šlo gostiteljem na igrišču National pri Parizu prav tako dobro, Evropejci pa so povsem ustavili nekdanjega prvega zvezdnika svetovnega golfa Tigerja Woodsa.

V navezi s Patrickom Reedom sta morala najprej v igri s štirimi žogicami (fourball) priznati premoč prvima igralcema Evrope Francescu Molinariju in Tommyju Fleetwoodu. Popoldan pa je Američan v igri v četvero (foursome) doživel še drugi poraz s to dvojico, tokrat v navezi z Brysonom DeChambeaujem, ki je novinec v tem tekmovanju. Woods se doslej v Parizu ni prav izkazal, saj je izgubil vse tri dvoboje.


Fleetwood in Molinari sta se sicer zapisala v zgodovino tega tekmovanja, saj sta kot prva Evropejca dosegla štiri zaporedne zmage. Evropa je dobila tri od štirih dopoldanskih dvobojev v igri s štirimi žogicami ter povedla z 8:4, v popoldanski igri v četvero je bil izid 2:2.

Evropejci imajo tako lepe možnosti, da si v nedeljo, ko bo na vrsti še 12 posamičnih dvobojev, priigrajo zmago na 42. izvedbi Ryderjevega pokala.

Za skupni uspeh Evropa potrebuje le še štiri točke in pol, na drugi strani pa bi Američani za popoln preobrat po današnjem zaostanku potrebovali kar osem točk. Če bi se dvoboj končal z izidom 14:14, bi bili kot branilci naslova v prednosti igralci ZDA.

Značke: golf, turnir, ekipno, ryder-cup

Članki iz rubrike