Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 29.05.2018 10:37:06

Dolenjci in Primorke favoriti

Edino igralke Vesne izmed štirih finalistov še niso bile državne prvakinje.
Oste Bakal
Najpozneje v sredo, 6. junija, bosta znana nova (stara) državna prvaka.

To sredo se namreč začenjata seriji finalnih dvobojev, kjer se igra na po dve zmagi, v finalu pa se bodo pomerili igralci Krke in ŽNTK Maribor ter igralke izolskega Arrigonija in zaloške Vesne. Vse omenjene ekipe razen Vesne so v preteklosti že bile državni prvaki in tako bo najbrž ostalo tudi po koncu letošnje končnice, kajti favorita finalnih dvobojev sta aktualna državna prvaka, igralci Krke in igralke Arrigonija. Kljub temu pa nikogar ne gre odpisovati, saj so možna tudi presenečenja, kar še posebej velja za moški finale. Mariborčani so namreč že v polfinalu presenetili favorizirane igralce Fužinarja, čeprav so še po prvem delu ligaškega prvenstva mnogi sumili, da se bodo sploh uvrstili v končnico. Toda po vrnitvi izkušenega Gregorja Komca so štajerski železničarji ligaški del prvenstva končali na tretjem mestu, sedaj pa so že v finalu. Tam gotovo lahko presenetijo tudi favorizirane Dolenjce. Nekoliko manj možnosti za osvojitev naslova imajo igralke Vesne, čeprav so tudi one v ligaškem delu prvenstva slavile proti prvakinjam, celo v Izoli.

Mariborčani imajo v svojih vrstah tri igralce, ki so zmožni marsikoga premagati, kar so potrdili na dveh polfinalnih tekmah proti Korošcem. Enkrat je izstopal Grega Komac, drugič je zablestel Matic Slodej. Zato favorizirani Peter Hribar, Tilen Cvetko, Tilen Novak in Neven Karković gotovo ne bodo imeli lahkega dela. A čeprav so Štajerci, ki so bili mimogrede največkrat v samostojni Sloveniji državni prvaki, zelo nevarni, je realno pričakovati, da bodo igralci Krke osvojili še en naslov. Na tej poti bi že danes morali slaviti pod Pohorjem. Tudi Izolčanke bi morale zmagati že na današnjem gostovanju, ker ne bi smelo biti vprašljivo, če bo le Jana Ludvik zaigrala v pravi formi in osvojila vse tri točke. Dve preostali je vsekakor sposobna osvojiti tudi mlada Lea Paulin. V vsakem primeru nas tako to sredo kot v soboto in morebiti prihodnjo sredo čakajo zanimivi dvoboji. 

Prva tekma finala I. SNTL - Vzajemna, moški
ŽNTK Maribor – Krka  (sreda, 30. 5. ob 17.00)
Prva tekma finala I. SNTL – Vzajemna, ženske
Vesna Zalog – Arrigoni Izola (sreda, 30.5. ob 17.00)
Povratni tekmi se igrata v soboto v Novem mestu oziroma Izoli, morebitni tretji tekmi pa v sredo prav tako na Dolenjskem in Obali.

Članki iz rubrike