uros steklasa Odkrito.si

Znana Slovenca dahnila usodni da

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 22. maja

maxresdefault Petisvet.si

Predstavljamo vladarja pekla in njegovo druščino

skrajni desničar, protest Svet24.si

Lažem, manipulacijam in sovraštvu izpostavljenih...

Ulrika Jonsson Svet24.si

Televizijska voditeljica po 11 letih zakona: v ...

nejc Njena.si

Presenečenje: Nejc v šov ni prišel po ljubezen

Ula Kokalj  zasebni arhiv2 Njena.si

Predstavljamo vam srčno teto iz ozadja Delovne ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 28.05.2018 15:29:02

Korošec zagrenil življenje Korošcem

Najprej je Korošce zlomil Grega Komac, nato pa še domačin Matic Slodej.
Oste Bakal
Kljub pričakovanjem, da bodo lanskoletni državni podprvaki, igralci Fužinarja Interdiskonta, tudi letos nastopili v finalu končnice, se to ne bo zgodilo.

Po zmagi na prvi tekmi v Mariboru so mnogi menili, da bodo Korošci že po dveh tekmah izločili mariborske železničarje, toda že na povratni tekmi so Štajerci tesno 5:4 slavili na Ravnah na Koroškem. Takrat je bil mož odločitve bil izkušeni 49-letni Grega Komac, ki je najbolj prispeval k temu, da sta ekipi morali igrati še tretjo odločilno tekmo. Tudi ta je bila na Koroškem, kjer so varovanci mariborskega trenerja Marka Milovančeviča izborili še eno tesno zmago s 5:4.

Tokrat je svojim Korošcem življenje zagrenil sosed z Mute, 26-letni Matic Slodej, ki je Mariborčanom prinesel tri točke. Po tesni zmagi proti Mitji Horvatu (3:2) in nekoliko lažji proti Janezu Petrovčiču (3:1) je Slodej pri izidu 4:4 gladko s 3:0 ugnal 49-letnega domačega veterana Darka Jamška. Sprva je najprej dobro kazalo aktualnim državnim podprvakom, ki so povedli s 3:1. Sledila je serija gostov iz Maribora, ko je Komac ugnal Petrovčiča in Jamška, Slodej pa Horvata, tako da so Štajerci povedli 4:3. Izenačil je Horvat po zmagi nad tretjim gostujočim igralcem Matevžem Črepnjakom, a je bil nato Jamšek nemočen proti Slodeju.

Tako bodo Mariborčani nekoliko nepričakovano, toda zasluženo, v finalu povzročali težave tudi aktualnim prvakom iz Novega mesta. Korošci so osvojili dokončno tretje mesto, saj so bili v ligaškem delu prvenstva boljši od Keme Puconci, ki je končala na četrtem mestu.

Prvi finalni tekmi za naslov državnih prvakov in prvakinj v obeh prvih ligah Vzajemna se igrata v sredo, 30. maja, povratni v soboto, 2. junija, morebitni tretji pa v sredo, 6. junija. 

Fužinar Interdiskont – ŽNTK Maribor 4:5
(Jamšek – Piljak 3:2, Petrovčič – Slodej 1:3, Horvat – Komac 3:0, Petrovčič – Črepnjak 3:0, Jamšek – Komac 0:3, Horvat – Slodej 2:3, Petrovčič – Komac 0:3, Horvat – Črepnjak 3:0, Jamšek – Slodej 0:3); prva tekma 5:3, druga tekma 4:5, skupno 2:1 za ŽNTK Maribor.
Moški, finale
ŽNTK Maribor – Krka
Ženske, finale
Vesna Zalog – Arrigoni Izola 

Članki iz rubrike