oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 28.05.2018 21:47:45

Azarenka proti privilegijem Serene Williams zaradi otroka

vszi
Nekdanja prva igralka sveta Belorusija Vikrotija Azarenka meni, da njena tekmica Serena Williams ne bi smela imeti posebnih privilegijev zaradi materinstva. Azarenka se je na teniškem turnirju za grand slam v Parizu zavzela za to, da sprememb pri imenovanju nosilk ne bi bilo - oziroma da bi veljale za vse igralke.

Polemike o statusu Serene Williams je sprožila poteza pariških organizatorjev, ki Američanki niso podelili statusa nosilke oziroma niso naredili izjeme pri dodeljevanju. Po rezultatih namreč ne bi mogla biti med nosilkami, a številni so menili, da bo položaj dobila zaradi materinstva oziroma zato, ker se vrača na teniško sceno po rojstvu otroka.

A Azarenka se je odločno postavila na stran prirediteljev tekmovanja. Sama ima namreč podobne izkušnje: ko se je lani vračala po porodniški odsotnosti, ni imela nobenih privilegijev in na turnirju za grand slam v Wimbledonu je niso uvrstili med nosilke.



"Pogovarjamo se o posameznici, ki ni odbila statusa nosilke. Če torej govorimo o pravilih, naj veljajo za vse. Ko sem imela jaz lani podobne težave, te teme ni nihče načel," je bila odločna Belorusinja v pogovoru z novinarji po nekoliko presenetljivem porazu že v prvem krogu Roland Garrosa.

Poudarila je, da sicer nima nič proti Američanki - s Sereno sta dobri prijateljici - toda gre za pravila in enakopravnost. "Stvari so malo ušle izpod nadzora. Serena je seveda razočarana, a gre za to, da je treba uvesti pravila. Predvsem pa je treba postaviti jasno mejo med igralkami, ki se vračajo po poškodbi, in tistimi, ki se vračajo po rojstvu otroka," je še menila Azarenka, ki je pariške nastope že končala po današnjem porazu s Čehinjo Katerino Siniakovo.

Značke: tenis, wta

Članki iz rubrike