podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 28.05.2018 21:48:27

Poraza za Wawrinko in Jakupovičevo, gladka zmaga za Đokovića

vszi
Na teniškem turnirju za grand slam v Parizu se je tudi drugi tekmovalni dan že poslovilo nekaj nosilcev, med drugimi je končal lanski finalist Švicar Stan Wawrinka, pa tudi Dalila Jakupovič, ki je kot prva med Slovenci stopila na igrišča Roland Garrosa. Gladko pa je napredoval nekdanji prvi igralec sveta Srb Novak Đoković.

Dalila Jakupovič je v Parizu dobila priložnost za nastop kot srečna poraženka, a je tekmovanje končala v prvem krogu. Premagala jo je Španka Georgina Garcia-Perez s 6:3, 6:4. Jakupovičeva se prek kvalifikacij sicer ni uvrstila na glavni turnir za drugi grand slam sezone. V tretjem krogu kvalifikacij je morala priznati premoč Kolumbijki Mariani Duque-Marino, a je nato vendarle še ostala v Parizu.

Po odpovedi Švicarke Timee Bascinsky zaradi poškodbe je Slovenka dobila možnost, da prvič v karieri nastopi na glavnem turnirju za grand slam. Z Garcia-Perezovo, ki je na svetovni lestvici uvrščena skoraj sto mest nižje od Slovenke, sta se doslej merili dvakrat, enkrat med dvojicami in enkrat med posameznicami, oba dvoboja je dobila slovenska igralka. Danes pa ni šlo po njenih željah, njena tekmica je hitro prevzela nadzor in zanesljivo dobila prvi niz.

V drugem je že kazalo, da bo Jakupovičeva, na zadnji lestvici WTA je bila na 121. mestu, poskrbela za preobrat, saj je po zaostanku z 0:2 in 1:3 prišla do vodstva s 4:3. Nato se je ustavilo, njena tekmica je spet našla pravi ritem ter po uri in 11 minutah končala dvoboj z izidom 6:3, 6:4.

Podobno neuspešen je bil lanski finalist. Švicarja Stana Wawrinko je premagal Španec Guillermo Garcia-Lopez s 6:2, 3:6, 4:6, 7:6 (5), 6:3, po operaciji kolena se 23. nosilec še ni venil v nekdanjo formo, poraz pa ga bo potisnil tudi daleč navzdol na lestvici ATP, saj bo po koncu pariškega tekmovanja padel izven prvih 250 na svetu.


"Zaradi te izgube točk se ne bom vznemirjal. Se pač zgodi. Vedel sem, da bo vrnitev težka, da bom po operaciji potreboval vsaj eno leto, da se bom vrnil na položaje, kjer sem bil," se zaradi poraza ni preveč vznemirjal Švicar.

Tudi Novak Đoković je daleč od nekdanje forme, toda vsaj v prvem krogu Pariza je bil precej bolj uspešen. Nekdanja številka 1, ki v tej sezoni brez turnirske zmage še išče pota stare slave in uspehe, je začel brez težav. V prvem dvoboju je ugnal Brazilca Rogeria Dutro Silvo, 134. na lestvici ATP, s 6:3, 6:4, 6:4. Srb je zdaj šele na 22. mestu lestvice ATP, v Parizu pa ima status 20. nosilca. "Dober borec je, za prvi krog je bil tole kar pravi test," je tekmeca pohvalil Đoković, ki ga zdaj čaka Španec Jaume Munar.

Tudi Đokovićev veliki tekmec Rafael Nadal je bil na dobri poti, da doseže gladko zmago, proti srečnemu poražencu Simoneju Bolelliju je že vodil s 6:4, 6:3, a je nato v tretjem nizu izgubljal z 0:3, preden je dvoboj prekinil dež in ga prestavil na torek.

Na ženskem delu tekmovanja se druga nosilka Caroline Wozniacki ni preveč namučila z Američanko Danielle Collins, zmagala je s 7:6 (2), 6:1, uspešni pa sta bili tudi Čehinji Petra Kvitova in karolina Pliškova, osma in šesta nosilka. Prva je ugnala Paragvajko Veronico Cepede s 3:6, 6:1, 7:5, druga pa rojakinjo Barboro Krejčikovo s 7:6 (6), 6:4.

Nekdanja številka 1 ženskega tenisa Marija Šarapova pa bo na prvi dvoboj v Parizu še počakala, saj so zaradi dežja njen dvoboj z Nizozemko Richel Hogenkamp prestavili na torek.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike