zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

kepa zlata, zlato Svet24.si

FOTO: Našel dobrih 60.000 evrov »težko« kepo ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

vinograd, vinska trta Svet24.si

18-letnika lovili med vinogradi, ustavilo ga je ...

Jelena Karleuša Svet24.si

FOTO: Karleuši očitali bizarno zlorabo svojih ...

ziva vadnov (8) Njena.si

Nekdanja Miss Slovenije že tretjič noseča!

bojan zlebnik Njena.si

Konec Delovne akcije

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 28.05.2018 16:08:29

Brigita Strelec se je vrnila z bronom

Hrvatica Maričićeva, naša Brigita, Nemka Beisserjeva in Madžarka Meheszeva na stopničkah..
psno
V Romuniji se je končalo sedmo SP v kegljanju za posameznike, ki je kolajno prineslo tudi Sloveniji.

Vsi štirje polfinalni dvoboji so bili na sporedu istočasno. Nas je seveda zanimal dvoboj Strelčeve z Nemko Beisserjevo. Obe igralki sta tekmo začeli zelo odločno. V igri na polno je bila nekoliko učinkovitejša nemška igralka, ki je posebnica po tem, da nosi irokezo. V čiščenju jo je naša Brigita že ujela, toda Nemka je vrgla dve devetki zapored in si ponovno nabrala prednost in zmago s 168:154. Drugi niz je bil vseskozi izenačen. V zaključku si je Brigita nabrala dva keglja prednosti in tako dobila niz in izenačila. To ji je dvignilo samozavest in v tretjem nizu je z obilno pomočjo navijačev drvela proti zmagi s 177:155. Tako je v zadnji niz krenila s prednostjo 2:1 v nizih in desetih kegljev. To prednost je zanesljivo in uspešno branila in se borila celo, da dobi niz. Na čiščenju pa so se pojavile težave. Vsako odpiranje je bilo zelo dobro, morda ji je manjkal kakšen milimeter, da bi dobila prvega in prišla celo do devetke. Toda problemi so nastajali v čiščenju, ko ji je ostajala desna stran. Bili so povezani tudi s poškodbo noge, saj ni mogla do konca izpeljati meta in je zadevala le po en kegelj na dvojčka ali trojčka. Toda tudi Nemka je bila pod pritiskom. Potem pa si je Brigita privoščila še prazen met. Na koncu se je Nemka izvlekla, zadnji met vrgla na polno in podrla osmico, medtem ko je Brigita zadela šest kegljev. Tako sta ji zmanjkala dva keglja in Nemka je presenetljivo prišla do zmage in finala.

Po nastopu je bila Brigita Strelec zelo razočarana, saj se je zavedala, da je izpustila veliko priložnost za velik uspeh: "Nikakor nisem uspela zadeti. Vse sem poizkušala, toda ni šlo. Žal mi je, da sem razočarala navijače, toda dala sem vse od sebe."

Trener Gobec pa je kasneje dejal: "Zelo mi je žal za Brigito, finale si je resnično zaslužila. Mislim da je kriva tudi poškodba, kar se je videlo v zaključnih metih, a se nanjo ni izgovarjala. Res si je zaslužila ta finale, saj je dejansko vse dala za kegljanje in živela za to. Moram pa dodati, da je bila zelo obremenjena. Najprej z mladimi, potem pa, ko je igrala sama."

Lahko smo bili žalostni, toda razočarani nismo smeli biti, saj ni delala napak, samo krogla je ni hotela. Brigiti so zmanjkali le štirje keglji do bronastega odličja v kombinaciji.

Zanimivo je bilo tudi v ostalih dvobojih. Nemec Weiss se je dobesedno "prešvercal" do finala, saj mladi Čeh Bina ni zdržal zadnjega dvoboja zaradi razumljive preutrujenosti po dvotedenskem tekmovanju. V srbskem dvoboju pa je imel mladi Kovačić vse v svojih rokah, da užene prvaka Vilija Zavarka, vendar pa je to v zadnjih metih zapravil, predvsem zaradi neizkušenosti. Sam rezultat pa je bil vrhunski, 679:671 za Vilija. V drugem ženskem polfinalu pa je aktualna prvakinja Ines Maričić zapravila prednost in v zadnjem metu jo je Madžarka Meheszeva premagala s 647:645. Madžarka je tako tretjič zapored dosegla enak rezultat.

V finalu pa je preutrujena Madžarka pregorela in Nemka Beisserjeva je izkoristila darilo in postala prvakinja. V finalu je Nemka podrla 617 kegljev, kar je njen najboljši rezultat na prvenstvu. Nemko je tako skozi celo prvenstvo spremljala sreča. V moškem finalu pa ni bilo nič pretresljivega. Vilmoš Zavarko je odpihnil Nemca Weissa s ponovno izvrstnim rezultatom kar 695 podrtih kegljev. Brez konkurence je bil daleč najboljši igralec na prvenstvu. Edini manjša težava je bil zanj polfinale, v katerem je dosegel najslabši rezultat – 679. Vseh šest njegovih rezultatov je tako pristalo med desetimi najboljšimi rezultati na prvenstvu, kar je podvig brez primere.

Galerija

Članki iz rubrike